Teaser til Snarveien

Forrige uke stilte vi spørsmålet: Hvor er lanseringen av Snarveien? Den norske horrorfilmen skal etter sigende ha premiere 31. juli, men har frem til nå vært noe i nærheten av usynlig – i alle fall uten nevneverdig aktivitet (jfr. mangel på offisiell nettside, tilstedeværelse i sosiale medier etc.). I kommentarfeltet til vår forrige sak fremgikk det likevel at en teaser til Snarveien var blitt vist før Engler & demoner på kino i Oslo, så noe er i emning.

Nå har en internasjonal versjon av denne teaseren dukket opp online (du kan se den hos SF International, tekstet på engelsk). Klippet begynner med helikopterbilder (med rockemusikk) av en bil, hvori et ungt forelsket par befinner seg, som kjører langs et pittoresk landskap – nyere norsk horrorfilms mest utbrukte klisjé (Fritt vilt, Rovdyr, Død snø). Videre følger presentasjonen av det grusomme som skal skje; ondskap og kameraovervåking i de svenske skoger. Teaseren er effektivt klippet, og ender med tittelen Detour og premieredatoen 9. september 2009 (eller skulle det være 31. juli? Forvirrelsen opprettholdes). Den norske distributøren har per i dag ikke lagt ut noe materiell på Filmwebs medieserver, ei heller tilgjengeliggjort teaserklippet på planetens best besøkte videoportal; YouTube.