Spielbergs Tintin kommer i 2011

Senest i formiddag snakket jeg med en venn om at det hadde vært en perfekt dag for slenge seg i gresset og forsvinne vekk i et par Tintin-blader. Den eventyrlige belgiske tegneserien er et kjært minne fra den glade barndom og ungdomstid for mange av oss, så det er ikke uten grunn at den kommende serien av filmer frembringer en barnslig forventning i meg. Og særlig når de ledende kreative drivkreftene er Peter Jackson og Steven Spielberg. Prosjektet har allerede en interessant produksjonshistorie, som man kan lese om hos Wikipedia.

Spielberg filmet tidligere i år motion capture-materialet til den første av Tintin-filmene: The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn, som nå vil være i etterarbeid i hele to og et halvt år. Nylig kunne nemlig Variety melde at premieredato for første film er satt til oktober 2011; i Europa – og at filmen definitivt vil bli lansert i digital 3D. USA-premieren vil ikke finne sted før to måneder senere, på 23. desember. Som artikkelen forklarer er dette ganske enkelt begrunnet med at Tintin har langt flere fans i resten av verden, enn den har i USA. Studioet håper antageligvis på at filmen vil sette i gang en buzz internasjonalt som vil resultere i økte forventninger og publikumsinteresse hos nordamerikanske kinogjengere. Peter Jackson vil for øvrig gå i gang som regissør på den andre filmen i serien lenge før den første får premiere. Vi gleder oss!