"The more contact I have with humans, the more I learn."

Filmfrelst

Filmfrelst #11: Terminator-universet

Deltakere i nummer #11 er Eric Vogel, Sara Marie Vollset, teknisk ansvarlig og skribent Martin Sivertsen, samt redaktørene Karsten Meinich og Eirik Smidesang Slåen.

Etter å ha laget 10 podkaster sammen, begynner Filmfrelst-gjengen å kjenne hverandre ganske så godt. Vi oppdager stadig filmer, regissører, epoker eller sjangre vi alle brenner for, og som vi ønsker å gjøre noe på. Først ut er Terminator-universet, og en 81 minutter lang episode dedikert til denne seriens særtrekk, filosofi, etterdønninger, særpreg – vi geeker rett og slett fullstendig ut! For å få litt balanse har vi også denne gangen invitert med oss Sara Marie Vollset, som forut for episoden så serien for aller første gang. Resultatet er uten tvil den mest nerdete, men kanskje også mest engasjerende episoden sålangt.

Vi tar utgangspunkt i første film – The Terminator fra 1984, før vi i tur og orden går innom Terminator 2: Judgement Day, Terminator 3: Rise of the Machines, tv-serien The Sarah Connor Chronicles og selvsagt Terminator Salvation som er kinoklar 5. juni. Vi snakker også om slettede scener, om transhumanisme og gjør en lengre gjennomgang av hvordan Terminator-universet forholder seg til tid og rom.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 29 kommentarer

 1. Jan Erling sier:

  Dette (Terminator-universet) er et knall podcast tema. Forslag til andre: Alien, Mad Max, Mission Impossible, Death wish, Stephen King, Elm street, Dirty Harry, Friday the 13th, Star Wars, Back to the future, Indy, Mummy, Die Hard, Lethal weapon osv osv.
  Sara: misunn gutta sansen for EVENTYRET!

 2. Pål sier:

  En terminator-episode var en utrolig god ide, dette er klassikere nesten alle har et forhold til. Det jeg alltid har lurt og som jeg aldri har fått noe godt svar på er hvorfor man må reise naken og hvorfor man ikke kan ta med annet stash. Dere kommer litt innpå nettop dette, men jeg lurer fortsatt. Jeg har nettopp sett om igjen The Terminator, T2 og begynnt på serien og det fikk meg bare til å lure enda mer om nettopp dette er godt nok gjennomtenkt siden man i serien blandt annet får sendt over et hode til en terminator sammen med hovedkarakterene. Jeg tenker, hva er forskjell på et våpen og denne hodeskallen? Da jeg bare hadde sett filmene tenkte jeg at det kanskje bare var siden maskinene var kledd med levende vev, men hva med å kle våpen med menneskevev?

  Men sånn ellers synes jeg at dere kommer inn på veldig mye som får meg til å huske filmene. En underholdene podcast om et fett tema. Bra at dere denne gangen hadde en litt lenger podcast enn vanlig for å rekke igjennom alle filmene og litt serien.

  Jeg hadde gledet meg litt til denne podcasten siden forrige uke og takker og bukker for at dere fikk meg til å se filmene om igjen. Alle vet at T2 er bra, men så eneren om igjen i går og ble veldig overrasket over hvor bra den filmen egentlig er, flotte filmopplevelser der.

 3. James Cameron var trailersjåfør før han ble filmregissør, så det er jo mulig han bearbeidet et par «issues» med sin brutale behandling av trailersjåførene i Terminator-filmene… :-)

 4. Sofie sier:

  Veldig vanskelig å finne en god tidslinje fra Terminator-universet, men denne siden var den med mest troverdighet, syntes jeg:
  http://www.terminatorfiles.com/saga_timeline.htm

  De mener hvertfall at det ble sendt en T-1000 tilbake 12 Mai 1995, for å drepe John Connor, altså når han var 10 år gammel.

 5. E sier:

  bra greier folkens. Håper dere tar en podcast om norsk film også snart

 6. Bra jobba Sofie. Det ubestridelige, endelige beviset må jeg likevel grave fram selv, ser det ut som…Read it and weep, Eric :P – John er 10 år (screen grab fra T2)

 7. Dere har klart å gjøre meg såpass inspirert at jeg helt sikkert kommer til å ta et gjensyn med de to første Terminator-filmene selv, og det er MANGE år siden sist. Litt mer usikker på nummer tre, som jeg fortsatt ikke har orket å se… Kudos for nok en strålende episode!

 8. …men, i åpningsminuttene av Terminator 3 forteller John Connor på voiceover at han var 13 år gammel andre gang maskinene sendte en terminator for å drepe ham…

  Faktakræsj dette, med andre ord. Det er nok best å bare velge den «sannheten» man er mest komfortabel med her!

 9. Bjørnar Kristiansen sier:

  Kan det hele ha med Sarahs liv på veien og gjøre?
  At han er 10 i folkeregisteret men han og Sarah vet hans ekte alder? Hun hang jo rundt med våpensmuglere og antistattyper? Forfalskning av en fødselsattest er nok null problem.

 10. Eric Vogel sier:

  Bildebeviset ditt overbeviser meg, Martin… Spiser det i meg. Da må vi utrope Sofie til vinner av Karstens DVD av T3 siden hun linket til bekreftelse først?

 11. Karsten sier:

  Har fulgt med i kommentarfeltet i spenning, og ser nå en stor utvikling siden i går! Sofie er som Eric sier den rettmessige vinner av «Terminator 3»-dvden! Gratulerer. :)

  Den sendes i posten så fort jeg får en postadresse tilsendt på epost… (karsten[alfakrøll]montages.no)

 12. Glenn sier:

  Noen som har tips til hvor jeg kan kjøpe en bra Terminator-pakke med alle filmene og masse bakommateriale?

 13. PAVO sier:

  Enig i at dette var en veldig bra idé for et program som bør etterfølges. Har ikke sett T3 men får lyst til det nå. Som en som har sett 1 og 2 på kino i riktig rekkefølge vil jeg si at begge er flotte filmer for sin tid. Vil foreslå en lignende serie om Fellini filmer.

 14. Glenn sier:

  Takk for tipset, Bjørnar!

 15. Sofie sier:

  Veldig vanskelig å finne en god tidslinje fra Terminator-universet, men denne siden var den med mest troverdighet, syntes jeg:
  [url=»http://www.terminatorfiles.com/saga_timeline.htm»]www.terminatorfiles.com/saga_timeline.htm[/url]#top

  De mener hvertfall at det ble sendt en T-1000 tilbake 12 Mai 1995, for å drepe John Connor, altså når han var 10 år gammel.

 16. Sofie sier:

  Tusen takk! :) Så gøy med premie. Har sendt en mail til deg nå Karsten med adressen min.

 17. André sier:

  Dersom dere lurte på hvorfor Terminatorene også må reise nakne gjennom tidsmaskinen, er svaret å finne her http://www.collegehumor.com/video:1902124
  Jada, det er CollegeHumor, men sånt er da lov selv i seriøse filmdebatter.

 18. Jan-Erik P. sier:

  Haha! Så det er grunnen til at Terminatorene må reise nakne. ROFL.

 19. *knis* Jeg hadde mine mistanker om noe slikt ja…

 20. Flu sier:

  Takk for trivelig Terminatortrivialsk skravlestund. T2 er på min topp 3 liste over favorittfilmer. Leeenge siden jeg så T1 så den skal graves fram. Det er komisk å følge med på John Connor gjennom T2 -for han forandrer utseende veldig fra scene til scene, dette fordi han vokste så kjapt da de spilte inn filmen.
  Dere burde ha nevn Guns´n´roses…

 21. Re: Flu
  Ah yes…du har så rett! «You Could Be Mine» er jo fremdeles min favorittlåt fra G’n’R. Det har nok sin åpenbare grunn :)

 22. Sara sier:

  Jeg tror entusiasmen smittet litt over etter denne podcasten. Fikk skikkelig go’følelse da de spilte musikken fra Terminator i det jeg gikk inn på Blått Lerret i går :) Gleder meg til neste «nerdeepisode» (om man kan kalle det det)

 23. Eric Vogel sier:

  Oj, oj, oj! Ny fire-minutters trailer for «Terminator: Salvation» er UTROLIG FET! Last ned i Quicktime HD her: http://hurl.no/Rw

 24. Veldig betryggende å se at vi i det minste er sikret en ny, over-the-top lastebil/motorsykkel(/romskip)-sekvens!

 25. Kenneth L sier:

  Med tanke på Martins store irritasjons moment fra Terminator 2 angående alderen til John Connor, så virker det som om skaperne av Terminator universet ikke her helt sikkre selv på hvor gammel han egentlig var i T2.

  Som du beviste med screengrabben: i Terminator 2 var John Connor visstnok 10år gammel.

  MEN, i Terminator 3 (som jeg så for 15 minutter siden, inspirert av podcasten) så sier Kate Brewster (Claire Danes) til John like etter at de møtes at: «In the middle of the 8th grade you just dissapeared» ( Bevis – fra 2:00 i denne videoen http://www.youtube.com/watch?v=3qzTRO55ORU&feature=related )

  Og et raskt google søk avslører at en gjennomsnittlig åttendeklassing i usa er mellom 13 og 14 år.

  Så saken kan ikke annses som helt død enda, siden bevisene strider mot hverandre :P

 26. Eric Vogel sier:

  Empire Magazine bringer oss en helt fersk Terminator timeline: http://www.empireonline.com/features/terminator-timeline/
  (takk for tipset, Petter)

 27. Petter Løken sier:

  NP ;)

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>