Tomas Alfredsons Brødrene Løvehjerte mottar produksjonsstøtte fra SFI

Tomas Alfredsons nyfilmatisering av Astrid Lindgrens Brødrene Løvehjerte har tatt ytterligere et steg nærmere det store lerretet etter at SFI i går offentliggjorde at de støtter den nye filmatiseringen med 11 millioner svenske kroner i produksjonsstøtte.

Mai 2012 kom Montages med en eksklusiv nyhetssak om at Alfredson var i gang med en ny filmatisering av Brødrene Løvehjerte, og jubelen nådde takhøyde da prosjektet for alvor ble bekreftet, etter at NFI – via det norske produksjonsselskapet 4 ½ – bidro med 5 millioner norske kroner  i forhåndsstøtte.

I NFIs daværende pressemelding kom det frem at produksjonen vil ha et totalbudsjett på om lag 288 millioner norske kroner, som gjør filmen til den dyreste som noensinne er laget i Norden. Det kom i tillegg frem at en tredjedel av filmens location-opptak vil skje på norsk jord – deriblant skal den idylliske Kirsebærdalen bygges i enten Vest- eller Nord-Norge.

Manuset til nyfilmatiseringen utarbeides av den svenske forfatteren John Ajvide Lindqvist i samarbeid med britiske Peter Straughan. Brødrene Løvehjerte produseres av Peter ‘Piodor’ Gustafsson og Hoyte van Hoytema (som for tiden jobber med Christopher Nolans Interstellar) skal være filmens fotograf. Samtlige har arbeidet med Alfredson på tidligere produksjoner.

I gårsdagens pressemelding fra SFI kom det for øvrig også frem at Ruben Östlunds Turist har blitt tildelt det samme beløpet i produksjonsstøtte.

En gledelig nyhet som bekrefter at Alfredson & Co for alvor er i gang med å blåse nytt liv i Nangijala.