Todd Haynes’ Wonderstruck blir delvis en stumfilm

Todd Haynes’ Wonderstruck vil bli delvis en stumfilm.

Todd Haynes har spesialisert seg på intime relasjonsdramaer og dyptpløyende karakterstudier. Etter sigende vil hans neste prosjekt, Wonderstruck, bli hans så langt mest ambisiøse prosjekt.

Wonderstruck, som tar utgangspunkt i Hugo-forfatter Brian Selznick kritikerroste roman med samme tittel, vil utspille seg over to ulike tidsepoker: Den ene historien vil foregå i 1927, og dreie seg om døve Rose, som rømmer hjemmefra til New York City for å oppleve sitt store forbilde, skuespilleren Lillian Mayhew. Den andre er satt til 1977, om forteller om Ben som rømmer hjemmefra med kurs mot New York City for å finne sin far. Filmen vil altså omhandle barn på rømmen.

Et bilde fra Brian Selznicks roman
Et bilde fra Brian Selznicks roman

Deadline (via The Playlist) skriver nå at 1927-delen vil bli filmet som en stumfilm. Rose vil bli spilt av døve Millicent Simmonds, og etter sigende skal Haynes også ha castet en rekke andre døve skuespillere for bedre å kunne fange Rose sin persepsjon av verden.

Et høyst interessant trekk av Haynes, som ved flere anledninger har bevist at han er en mestrer i å lage pastisj. Med sitt skarpe øye for visualitet og evne til å smelte stiløvelser sammen med hjerteskjærende fortellerkunst, har stor tro på at regissøren vil beherske stumfilmformatet.

Som vi skrev tidligere denne uken, er Michelle Williams en del av rollelisten, ved siden av Julianne Moore.

Foreløpig finnes det ikke noe informasjon om når Wonderstruck skal gå i opptak.