To korte og to lange norske filmer invitert til Tribeca

I en pressemelding forteller NFI at Benjamin Rees Magnus og Halkawt MustafaEl Clásico har blitt invitert til Tribeca filmfestival i New York. I tillegg vil festivalen vise de norske kortfilmene Mot Nord og Tunnelen.

Dokumentarfilmen Magnus, som gjennom ti år følger Magnus Carlsens vei mot å bli verdens beste sjakkspiller, vil vises i seksjonen «Spotlight». Dette blir dokumentarens verdenspremiere. Frederic Boyer, festivalens kunstneriske leder, uttaler seg entusiastisk om Rees film:

Magnus er ikke bare et sterkt portrett av et sjakk-geni, det er også en oppveksthistorie, filmet over et tiår, som følger en mester som har viet sitt liv til sjakken. Vi er stolte over å kunne vise denne filmen.

Spillefilmen El Clásico vil inngå i festivalens internasjonale konkurranseprogram. Den forteller en historie om to kurdiske brødre i Irak, Alan og Shirwan, som legger ut på en reise til Spania for å forsøke å levere et par fotballsko til Cristiano Ronaldo i håp om at Jalal, som har laget skoene, vil la Alan gifte seg med datteren hans. El Clásico hadde verdenspremiere under åpningen av Dubai filmfestival i desember 2015, og får norgespremiere 15. april i år, dagen før den vises i New York.

I tillegg til Magnus og El Clásico, har de norske kortfilmene Mot Nord, om skatere på en strand i Nord-Norge, og André Øvredals fremtidsvisjon Tunnelen blitt invitert til festivalen.

Årets Tribeca-festival går av stabelen fra 13. til 24. april.