- Montages - https://montages.no -

Montages.no

To korte og to lange norske filmer invitert til Tribeca

Av , 9. mars 2016 i Ukategorisert

I en pressemelding forteller NFI at Benjamin Ree [1]s Magnus og Halkawt Mustafa [2]El Clásico har blitt invitert til Tribeca filmfestival i New York. I tillegg vil festivalen vise de norske kortfilmene Mot Nord og Tunnelen.

Dokumentarfilmen Magnus [3], som gjennom ti år følger Magnus Carlsens vei mot å bli verdens beste sjakkspiller, vil vises i seksjonen «Spotlight». Dette blir dokumentarens verdenspremiere. Frederic Boyer, festivalens kunstneriske leder, uttaler seg entusiastisk om Rees film:

Magnus er ikke bare et sterkt portrett av et sjakk-geni, det er også en oppveksthistorie, filmet over et tiår, som følger en mester som har viet sitt liv til sjakken. Vi er stolte over å kunne vise denne filmen.

Spillefilmen El Clásico [4] vil inngå i festivalens internasjonale konkurranseprogram. Den forteller en historie om to kurdiske brødre i Irak, Alan og Shirwan, som legger ut på en reise til Spania for å forsøke å levere et par fotballsko til Cristiano Ronaldo i håp om at Jalal, som har laget skoene, vil la Alan gifte seg med datteren hans. El Clásico hadde verdenspremiere under åpningen av Dubai filmfestival i desember 2015, og får norgespremiere 15. april i år, dagen før den vises i New York.

I tillegg til Magnus og El Clásico, har de norske kortfilmene Mot Nord, om skatere på en strand i Nord-Norge, og André Øvredal [5]s fremtidsvisjon Tunnelen blitt invitert til festivalen.

Årets Tribeca-festival går av stabelen fra 13. til 24. april. 


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/to-korte-og-to-lange-norske-filmer-invitert-til-tribeca/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Benjamin Ree: http://montages.no/filmfolk/benjamin-ree

[2] Halkawt Mustafa: http://montages.no/filmfolk/halkawt-mustafa

[3] Magnus: http://www.nfi.no/bransje/tildelinger/tilskudd?key=138322

[4] El Clásico: http://montages.no/film/el-clasico/

[5] André Øvredal: http://montages.no/filmfolk/andre-ovredal

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.