The Act of Killing og Den store skjønnheten topper Pedro Almodóvars liste over de beste filmene i 2013

Det er ikke bare de store avisene som bidrar til det uunngåelige listehysteriet på tampen av året. Flere store filmskaperne offentliggjør også sine favoritter når julen ringes inn, og i likhet med John Waters og Quentin Tarantino har Pedro Almodóvar kastet seg med på trenden, med en liste over det han mener er de 12 beste filmene i 2013.

På toppen av Almodóvars liste finner vi Joshua Oppenheimers kritikerroste dokumentarfilm, The Act of Killing, som også toppet Sight & Sounds toppliste for i år. Lite overraskende er det at den spanske mesterregissøren har lagt sin elsk på Paolo Sorrentinos Den store skjønnheten, som tildeles andreplassen:

1. The Act of Killing (Joshua Oppenheimer)

2. Den store skjønnheten/La grande bellezza (Paolo Sorrentino)

3. Paradise: Tro (Ulrich Seidl)

4. Paradise: Kjærlighet (Ulrich Seidl)

5. Blå er den varmeste fargen (Abdellatif Kechiche)

6. Todas las mujeres (Mariano Barroso)

7. Mud (Jeff Nichols)

8. Min søster/L’enfant d’en haut (Ursula Meier)

9. Todos queremos lo mejor para ella (Mar Coll)

10. Stockholm (Rodrigo Sorogoyen)

11. Metro Manila (Sean Ellis)

12. La herida (Fernando Franco)

Almodóvars arthouse-liste fremstår mer eller mindre som den rake motsetning til Tarantinos nokså folkelige liste (hvor vi blant annet finner Drinking Buddies, Kick-Ass 2, The Lone Ranger og This Is The End).

Hva tenker du om spanskmannens toppliste?

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 1 kommentar

  1. En veldig Almodóvarsk liste, dette her. Morbiditeten i «The Act of Killing», den store skjønnheten i «Den store skjønnheten» (no pun intended), overdrivelsene i «Paradis: Tro», Tennessee Williams-taktene i «Mud» og kvinnene i «Blå er den varmeste fargen». Men har han mistet sin tidligere begeistring for thriller-sjangeren? Forventet å se enten «Passion» (med hans egen fotograf ombord), «Stoker» eller «Side Effects» på listen…

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>