Sofia Coppola i forhandlinger om å regissere Den Lille Havfruen

Ifølge Deadline er Sofia Coppola i forhandlinger om å regissere en live action-versjon av H. C. Andersens høyt elskede eventyrfortelling Den Lille Havfruen.

Filmen vil bli produsert av Universal Pictures og Working Title, med produsent-duoen Tim Bevan og Eric Fellner i spissen. Caroline Thompson (Edward Scissorhands, Den utrolige reisen) jobber i disse dager med en revidert utgave av manuset, som i første omgang ble utarbeidet av Kelly Marcel (Saving Mr. Banks), Abi Morgan (Shame) og Joe Wright (Atonement, Anna Karenina).

Wright, som i disse dager arbeider med en live action-versjon av Peter Pan, var i utgangspunktet tiltenkt rollen som regissør på Den Lille Havfruen, men har av ukjente grunner droppet ut av prosjektet.

At Coppola, som i all hovedsak har beskjeftiget seg med smalere produksjoner, er i forhandliger om å regissere en storproduksjon som dette, er overraskende og svært pirrende. Ser man bort fra den sukkersøte, men også lammende vakre Disney-versjonen fra 1989, og går tilbake til H. C. Andersens hjerteskjærende originalversjon fra 1837, finnes det et stort potensial for Coppola å utforske:

Den lille Havfrue er et romantisk eventyr fortalt i et muntlig språk med rike beskrivelser og sammenlikninger. Hovedpersonen er en liten havfrue som lever på havets bunn som den yngste av Havkongens seks døtre. Som 15-åring får hun svømme opp til overflaten, og der forelsker hun seg i en vakker prins som seiler forbi. Skipet med prinsen forliser i en storm, og havfruen redder ham fra å drukne.

Den lille havfruen selger så sin stemme, «den skjønneste Stemme af alle paa Jorden og i Havet», for å få «de nydeligste smaae, hvide Been, nogen lille Pige kunde have» istedenfor fiskehalen sin. Bare slik kan hun gifte seg med prinsen og dermed få en udødelig sjel. Betingelsen for udødelighet er imidlertid prinsens kjærlighet. Men han velger en annen, og da havfruen på hans bryllupsnatt får vite at den eneste måten å redde seg selv på, er å drepe ham, velger hun døden. Havfruen styrter seg i bølgene og blir forvandlet til havskum, for deretter å bli en luftånd som etter 300 år kan få en sjel og et evig liv.Wikipedia

Vi vil følge utviklingen med haukeblikk. Ifølge Deadline har Universal Pictures og Working Title som intensjon å få produksjonen på skinner så fort som mulig, så forhåpentligvis lurer flere nyheter om prosjektet like rundt hjørnet.