Skjelvet åpner Den norske filmfestivalen i Haugesund – se den første traileren

Katastrofefilmen Skjelvet, oppfølgeren til Bølgen (2015), åpner Den norske filmfestivalen i Haugesund 19. august.

Skjelvet er regissert av John Andreas Andersen, mest kjent som en av landets mest profilerte filmfotografer, og er skrevet av John Kåre Raake (Gåten Ragnarok, Bølgen) og Harald Rosenløw Eeg. Fortellingen tar utgangspunkt i et massivt jordskjelv som rammer hovedstaden, ikke ulikt scenarier vi kjenner fra blant annet Roland Emmerichs 2012 (2009). Som i en typisk amerikansk oppfølger, møter vi den samme familien vi stiftet bekjentskap med i forgjengeren – som tilfeldigvis blir utsatt for en enda mer ekstrem situasjon enn kjempebølgen som fikk nordmenn til å storme kinolokalene for snart tre år siden.

Det er i det hele tatt noe herlig og ærlig hollywoodsk over dette prosjektet som umiddelbart vekker vår interesse. Den første traileren, som ble sluppet i forbindelse med Haugesund-festivalens offentliggjøring av årets åpningsfilm, gir inntrykk av en teknisk velsmurt film, med noen vidunderlig spektakulære bilder – for eksempel av Postgirobygget som kollapser som et korthus. Oppmerksomme nerder vil også kunne identifisere en tydelig referanse til Steven Spielbergs Jurassic Park-oppfølger The Lost World (1997).

Den norske filmfestivalens direktør Tonje Hardersen er entusiastisk i dagens pressemelding:

«Vi gleder oss vilt til å kunne åpne årets festival med Skjelvet! I likhet med sin forgjenger er også dette blitt både storslagent og nervepirrende, og viser i tillegg et meget sterkt menneskelig drama. Vi er stolte over å være de første til å vise denne filmen og er sikker på at den vil ryste godt i publikum både i Haugesund og resten av Norge.»

Her kan du se den rykende ferske traileren. Skjelvet får ordinær kinopremiere 31. august.