Skeive Filmer fyller 25 år og endrer navn til Oslo/Fusion Internasjonale Filmfestival

I en pressemelding opplyser Oslo Skeive Filmer Film Festival at de i forbindelse med sitt 25-årsjubileum endrer navn til Oslo/Fusion Internasjonale Filmfestival. 

Med et kvart århundre på samvittigheten er Skeive Filmer blant verdens eldste i sitt slag. Festivalen er opptatt av å løfte frem mangfoldet blant filmskapere som lager såkalt skeiv film, og endre oppfatninger hos både publikum, filmkritikere og kinodistributører ved å tilby «filmer utenfor det heteronormative, filmer som representerer spekteret av våre liv». På programmet har Skeive Filmer alt fra spillefilmer til kort- og dokumentarfilmer fra hele veden, som kan bidra til «økt synliggjøring, åpenhet, kunnskap og debatt.»

I pressemeldingen har festivalen følgende å fortelle om navneendringen:

Navnet «Fusion» ble valgt da det er et navn vi føler beskriver festivalens eksisterende profil, som samtidig vil åpne for friere programmering og definisjon av hva vi anser som ”skeivt”. Dette er en trend vi ser er gjennomført med stort hell internasjonalt blant festivaler i samme nisje, som med Britisk Filminstitutts BFI Flare og Danmarks MIX Copenhagen. Festivalens målsetting og fokus forblir det samme, men utvides med temaer rundt bl.a. etnisitet, feminisme, menneskerettigheter og andre minoritetsgrupper.

Til årets utgave, som finner sted på Cinemateket i Oslo fra 11.–18. september, lover festivalen «flere store filmtitler i programmet og kjente internasjonale fjes på gjestelisten, i tillegg til foredrag og debatter rundt tematikk som blant annet filmhistorie, fordommer, menneskerettigheter, samt kunst og positiv pornografi.»

Programmet til Oslo/Fusion Internasjonale Filmfestival offentliggjøres i løpet av august. Her finner du vår jungelguide til fjorårets utgave av festivalen – som vitner om et ytterst variert og spennende program.