Siste Man of Steel-trailer på plass

Det nærmer seg premiere på Zack Snyders nytolkning av Supermann, og vi får stadig se mer av det hemmelighetstunge prosjektet. Også den nyeste traileren tilbyr et par nye elementer.

Noe av materialet i traileren har vi sett før -- prologen på Krypton med biologisk far Jor-El (Russell Crowe) og de Terrence Malick-inspirerte sekvensene fra oppveksten i Smallville, Kansas. I tillegg får vi nå se et litt lengre dialogutdrag mellom Clark Kent og stefar Jonathan Kent (Kevin Costner). Mest spennende er nok allikevel glimtene fra The Fortress of Solitude i isødet, i tillegg til noen svært raske glimt av actionsekvensene. Pirrende er det også å endelig bivåne et par scener med alltid solide Amy Adams i rollen som Lois Lane.

Det kan virke som om mye av kjernefortellingen fra Supermann-myten, fortalt så elegant i Richard Donners 1979-versjon, er på plass her også. De eneste unntakene, som annonsert via Entertainment Weekly i helgen, er at stålmannen ikke vil bli utsatt for kryptonitt, men et eller annet emosjonelt traume. Det er også usikkert om hans alter ego vil fungere som reporter for Daily Planet. Like usikkert er det om Lex Luthor vil opptre i noen form. Mye tyder på at han ikke vil det.

Uavhengig av historieelementer, virker stilen moden, elegant og ikke minst passende restriktiv, kildematerialet tatt i betraktning. Selv om det er litt tidlig å si noe ennå, kan det med andre ord virke som om Snyders hypereksess har blitt tonet ned betydelig — enten via eget valg eller eksterne krefter. Man of Steel har norgespremiere 26. juni.