Siste Man of Steel-trailer på plass

Det nærmer seg premiere på Zack Snyders nytolkning av Supermann, og vi får stadig se mer av det hemmelighetstunge prosjektet. Også den nyeste traileren tilbyr et par nye elementer.

Noe av materialet i traileren har vi sett før -- prologen på Krypton med biologisk far Jor-El (Russell Crowe) og de Terrence Malick-inspirerte sekvensene fra oppveksten i Smallville, Kansas. I tillegg får vi nå se et litt lengre dialogutdrag mellom Clark Kent og stefar Jonathan Kent (Kevin Costner). Mest spennende er nok allikevel glimtene fra The Fortress of Solitude i isødet, i tillegg til noen svært raske glimt av actionsekvensene. Pirrende er det også å endelig bivåne et par scener med alltid solide Amy Adams i rollen som Lois Lane.

Det kan virke som om mye av kjernefortellingen fra Supermann-myten, fortalt så elegant i Richard Donners 1979-versjon, er på plass her også. De eneste unntakene, som annonsert via Entertainment Weekly i helgen, er at stålmannen ikke vil bli utsatt for kryptonitt, men et eller annet emosjonelt traume. Det er også usikkert om hans alter ego vil fungere som reporter for Daily Planet. Like usikkert er det om Lex Luthor vil opptre i noen form. Mye tyder på at han ikke vil det.

Uavhengig av historieelementer, virker stilen moden, elegant og ikke minst passende restriktiv, kildematerialet tatt i betraktning. Selv om det er litt tidlig å si noe ennå, kan det med andre ord virke som om Snyders hypereksess har blitt tonet ned betydelig — enten via eget valg eller eksterne krefter. Man of Steel har norgespremiere 26. juni.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 10 kommentarer

 1. Karsten Ekren sier:

  Ser nydelig ut, men spent på
  1) i hvor stor grad svakt barneskuespill og pompøst manus ødelegger
  2) hvordan filmen løser brille- og hårlokk kamuflasjemysteriet.

 2. Fikk en tåre i øyekroken. Er bare så deilig når noe er så kult at man blir oppriktig rørt!

 3. Anders sier:

  Mest bekymret for at filmen ser ut å bli badet i lensflares, som tydeligvis er dette tiårets største bidrag til estetikk innen blockbustere. JJ Abrams har skapt et monster !

 4. PS. Det viser seg nå at musikken du hører i traileren faktisk er hentet fra Zimmers score! Det var veldig gode nyheter, fordi jeg synes den var helt nydelig. Dette sa Zimmer selv nylig i et annet forum:

  «The music is actually from the score. A little bit recut – the tune is actually a bit longer in it’s development. What you think of as synth sounds are 8 pedal steel guitars. Best organic pad sound yet The perc is the session I did at WB and Fox with 15 drummers»

 5. Sverre Aune sier:

  Pent og emosjonelt dette. Veldig trailervenlig. Blir interessant å se om det holder i 2 timer though. Kvaliteten på skuespill og manus kommer ikke ordentlig igjennom i en trailer. Men virker lovende.

 6. Petter sier:

  Det er vel uansett begrenset hvor bra det kan bli når man lager film om den desidert dølleste superhelten av dem alle.

 7. Knutsvik sier:

  tja, Supermann er jo minst eit skritt ned frå Lynvingen!

 8. Knutsvik sier:

  men eg veit ikkje heilt kor han plasserer seg til dømes i høve til Grønne Lykt eller Grønne Pil!

 9. Lydsporet rippet fra traileren:

  http://www.youtube.com/watch?v=CjwgkP4xX_Q

  Aner konturen av et reelt mesterverk fra Zimmer her altså.

 10. Tor-Andre sier:

  Det er betryggende å høre at musikken er i gode hender, aner ikke konturer av «power-team» Zimmer (som i samarbeid med Bay og til en hvis grad Nolan). Williams sine temaer i de origianale filmene er der oppe med Star Wars og Indiana Jones i mine øyne.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>