Hans Zimmer komponerer Superman-musikk

Ryktene om at Hans Zimmer skulle gjøre Zack Snyders nye filmatisering av Superman har svirret lenge. I et kort intervju med The Hollywood Reporter i 2010 så det imidlertid ut som om de ble avlivet for godt:

«How can I say it: My heart belongs to Batman«, sa han den gangen, «I wouldn’t even know how to go and give voice to it. I haven’t thought about it.» På spørsmål om hvordan det eventuelt ville vært å følge i John Williams‘ fotspor for Superman: The Movie (1979), svarte han bare «Right! John Williams, the greatest living composer — full stop. And that happens to be one of his greatest themes. So no. And I’m not thinking of rewriting Beethoven’s ninth either. It just sounds like a thankless task, you know? So that’s unequivocally a no. I have never spoken with Zack Snyder.»

Nå rapporterer imidlertid Variety at ansettelsen er offisiell. Akkurat hvordan det har materialisert seg, er vanskelig å si. Kanskje fordi Snyder er en god venn av Christopher Nolan, som naturligvis har benyttet Zimmer med godt hell i sine siste filmer, inklusive superhelt-trilogien om Batman. Det betyr også at Snyder forlater sin faste komponist Tyler Bates, som til tider har vært kontroversiell i sine valg – for eksempel oppstyret rundt musikken til 300 (2006), som ligner umiskjennelig på Elliot Goldenthals Titus (1999).

Selv om jeg er hardcore John Williams-fan og hadde satt pris på en opptreden av hovedtemaet hans, tror jeg dette kan bli enda mer interessant. Jeg tror det ville vært en feil å gjenta John Ottmans innfallsvinkel for Superman Returns (2006) – med andre ord gjøre en Williams Lite-versjon. Da er det bedre å tenke helt nytt, akkurat slik Zimmer og James Newton Howard gjorde da Batman-franchisen ble relansert med Batman Begins (2005). Men det er klart, hvis det fortsetter på denne måten, vil Danny Elfman snart miste plassen sin som Hollywoods faste superhelt-komponist.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 4 kommentarer

 1. Og a propos Zimmer og superhelter, nå rapporter også indiewire om at de første lydklippene fra soundtracket til THE DARK KNIGHT RISES er ute, i tillegg til en ny TV-spot. Sjekk det ut her:

  http://blogs.indiewire.com/theplaylist/new-tv-spot-for-the-dark-knight-rises-plus-tracklisting-for-hans-zimmers-score-20120611

  Mye god Zimmer i vente, med andre ord!

 2. Emil Wahl sier:

  Veldig gode nyheter spør du meg angående Supermann filmen. Jeg vil også ta den så langt som å si at Hans Zimmer fortjener i det minste en Oscar-nominasjon for musikken til TDKR, som en slags oppsummering for hele trilogi-verket. Dumt at ikke James Newton Howard vil være der også hvis det skjer da. Noen som vet hvorfor han ikke jobbet på den siste filmen?

 3. Truls Foss sier:

  Ser veldig frem til Snyders tolkning av Supermann, og forventningene økte yterligere med denne nyheten!

 4. Emil,

  Det er foreløpig ingen offisielle kilder som forklarer hvorfor JNH er ute av Batman-sagaen. Kun et rykte om at han visstnok skal ha følt seg som «tredje hjul på vogna» etter at Nolan og Zimmer opparbeidet så god kjemi gjennom disse filmene og INCEPTION. Han skal angivelig ha sagt dette i forbindelse med en konsert nylig.

  Hvis en del brikker faller på plass, vil Montages få anledning til å intervjue JNH i oktober. Vi kan spørre ham da, hvis det ikke er kjent på det tidspunktet heller. :)

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>