Se plakaten til Paul Tunges BIFF-aktuelle Fountain of Youth

Med sine utforskende lavbudsjettsproduksjoner har Paul Tunge gjort seg bemerket som en av våre mest lovende filmskapere. Hans neste spillefilm, Fountain of Youth, møter om kort tid publikum for første gang. Her kan du se den rykende ferske kinoplakaten.

Med sin andre spillefilm, Demning (2015), kapret Tunge oppmerksomheten til kritikere og festivaler verden rundt. Med hele 30 internasjonale filmfestivaler på samvittigheten, pris for Beste Film under Indie-Lincs i England, samt Natt&Dag-prisen «Årets film», har Tunges independent-produksjoner blitt noe av en snakkis blant kulturinteresserte. (Les vår omtale av Demning her.)

Da Montages slo an en prat Tunge for et års tid siden, var han allerede godt i gang med sin tredje spillefilm, Fountain of Youth. I likhet med Kano og Demning, er også hans nyeste langt på vei produsert og finansiert for egen maskin. Etter ferdig endt innspilling kastet Fanfare forlag seg på prosjektet, noe som antageligvis vil gjøre det enklere for Tunge å nå ut til publikum.

«Fountain of Youth»

Fountain of Youth har premiere under Bergen internasjonale filmfestival (BIFF) i slutten av september – første visning er lørdag 30. september. I festivalens program oppsummeres filmen slik:

Olav er en mislykket teknologientreprenør i midten av tjueårene som nylig har blitt nektet kontakt med sitt nyfødte barn. Uten familie eller venner å støtte seg til, leter han etter trygghet, kjærlighet og mening på de underligste steder, og letingen leder ham til en eksentrisk gestaltterapeut som han finner i en av nettets mørkeste avkroker. Terapeuten ber Olav spille inn sine innerste tanker på mobiltelefonen og sende dem til ham, slik at han kan bruke dem for å iscenesette situasjoner og konfrontasjoner som skal presse frem en åpenbaring i pasienten.

(…) Med Fountain of Youth har han laget en sår og skarp film som tar vår tids besettelse med suksess og image på kornet, og som viser at det er fullt mulig å lage vital filmkunst uten store budsjetter.

Jørgen Huasberg Nilsen, som imponerte stort i Demning, returnerer foran kamera som Olav, og blant de øvrige navnene på rollelisten finner vi Aksel Aasheim Engesvik, Maria Grazia Di Meo, Dagny Backer Johnsen og Mattis Herman Nyquist.

Demning var lenge vanskelig å oppdrive, men Fanfare forlag slapp nylig filmen på DVD, som er tilgjengelig hos Platekompaniet. Fountain of Youth får Oslo-premiere 12. oktober.