Se nylig gjenoppdaget videointervju med Steven Spielberg fra 1990

Perfekt timet til relanseringen av Jurassic Park, har 90-tallets Steven Spielberg vendt tilbake – i form av gjenoppdagelsen av et gammelt og lite sett videointervju med regissøren fra 1990.

Det var The Playlist som videreformidlet dette lille kuriøse funnet; et sjeldent videointervju, gjort av Barry Norman med Steven Spielberg i 1990. Klippet har funnet sin vei til YouTube – det ble lagt ut 10. juni – og er en herlig liten godsak for alle oss med ekstra appetitt på stoff om mesterregissøren.

I den 36 minutter lange samtalen, gjort i anledning en spesialepisode for BBCs The Film Programme, snakker Spielberg blant annet ut om sin tilknytning til Barry Levinsons Rain Man (1988). Han forteller også om hvordan han opplevde å få 11 Oscar-nominasjoner for Purpurfargen, men for så å bli snytt nominasjonen for beste regi – prisen han noen år senere på 90-tallet skulle vinne med både Schindlers liste og Saving Private Ryan.

I tillegg beskriver Spielberg kort hvordan det var å være en del av samme gjeng som Martin Scorsese, Brian De Palma og George Lucas – blant filmskaperne som anses å utgjøre den siste generasjonen regissører fra New Hollywood/American New Wave.

Videointervjuet byr på et interessant og lærerikt lite innblikk fra midt i karrieren til en av vår tids mest innflytelsesrike regissører. Se hele intervjuet her: