- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Se nylig gjenoppdaget videointervju med Steven Spielberg fra 1990

Av , 12. juni 2013 i Ukategorisert

Perfekt timet til relanseringen av Jurassic Park, har 90-tallets Steven Spielberg vendt tilbake – i form av gjenoppdagelsen av et gammelt og lite sett videointervju med regissøren fra 1990.

Det var The Playlist [1] som videreformidlet dette lille kuriøse funnet; et sjeldent videointervju, gjort av Barry Norman med Steven Spielberg i 1990. Klippet har funnet sin vei til YouTube [2] – det ble lagt ut 10. juni – og er en herlig liten godsak for alle oss med ekstra appetitt på stoff om mesterregissøren.

I den 36 minutter lange samtalen, gjort i anledning en spesialepisode for BBCs The Film Programme [3], snakker Spielberg blant annet ut om sin tilknytning til Barry Levinsons Rain Man [4] (1988). Han forteller også om hvordan han opplevde å få 11 Oscar-nominasjoner for Purpurfargen [5], men for så å bli snytt nominasjonen for beste regi – prisen han noen år senere på 90-tallet skulle vinne med både Schindlers liste og Saving Private Ryan.

I tillegg beskriver Spielberg kort hvordan det var å være en del av samme gjeng som Martin Scorsese, Brian De Palma og George Lucas – blant filmskaperne som anses å utgjøre den siste generasjonen regissører fra New Hollywood/American New Wave.

Videointervjuet byr på et interessant og lærerikt lite innblikk fra midt i karrieren til en av vår tids mest innflytelsesrike regissører. Se hele intervjuet her:


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/se-nylig-gjenoppdaget-videointervju-med-steven-spielberg-fra-1990/

Lenker i denne artikkelen:

[1] The Playlist: http://blogs.indiewire.com/theplaylist/watch-36-minute-1990-interview-with-steven-spielberg-regrets-passing-on-rain-man-for-indy-3-more-20130611

[2] YouTube: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=THxWfsvBMHY

[3] The Film Programme: http://en.wikipedia.org/wiki/Film_2013

[4] Rain Man: http://www.imdb.com/title/tt0095953/

[5] Purpurfargen: http://www.imdb.com/title/tt0088939/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.