Se første actionfylte trailer til Roar Uthaugs påkostede Tomb Raider-film

Norske filmregissører er ettertraktede i Hollywood, og det var strengt tatt bare et tidsspørsmål før Bølgen-regissør Roar Uthaug ble plukket opp av drømmefabrikken. Rebooten av Tomb Raider, med Alicia Vikander i hovedrollen, blir hans Hollywood-debut, og nå er første trailer sluppet.

Det er bare 16 år siden Con Air-regissør Simon West filmatiserte det ikoniske dataspillet første gang, i Lara Croft: Tomb Raider (2001), med den like ikoniske Angelina Jolie i tittelrollen. Etter en langt mindre vellykket oppfølger i 2003, med Speed-regissør Jan de Bont bak kameraet, ble det stille rundt Tomb Raider-franchisen – i alle fall i sin daværende form. Det opprinnelige dataspillet ble sluppet første gang i 1996, utviklet av Core Design og distribuert av Eidos, og fikk deretter en rekke oppfølgere – før Eidos ble overtatt av Square Enix i 2009. Det nye selskapet rebootet deretter myten om Lara Croft i det nye spillet Tomb Raider i 2013, utviklet av Crystal Dynamics, og gjenfødelsen ble en stor suksess.

Med Lara Croft tilbake i den popkulturelle samtalen, lot ikke Hollywood muligheten gå fra seg – og Roar Uthaugs film er altså da en adaptasjon av spillets 2013-reboot, kanskje i større grad enn det er en slags reboot av de to filmene med Angelina Jolie. Valget av Alicia Vikander til hovedrollen gir den nye filmversjonen av Lara Croft en yngre fremtoning, og det fremgår i synopsiset (og så vidt i denne nye traileren) at Uthaugs Tomb Raider blir en dannelseshistorie, der vi får følge den unge Laras utvikling frem mot å bli den eventyrlystne arkeologen vi kjenner.

Traileren gir et inntrykk av at Vikander er en like atletisk actionheltinne som Jolie var i 2001, og markedsavdelingen til Warner Bros. har da også gjort et tydelig valg om å trykke intensivt på actionknappene i denne første smakebiten. Her får vi se lite av bakhistorien som filmen også vil inneholde, om vi skal tro denne biten av synopsiset: «Now a young woman of 21 without any real focus or purpose, Lara navigates the chaotic streets of trendy East London as a bike courier, barely making the rent, and takes college courses, rarely making it to class.» Men premisset om at Lara Crofts far har forsvunnet, presenteres klart og tydelig som drivkraften bak Laras forestående eventyr – som ser ut til å bringe henne ut på en King Kong-lignende skipsreise til en mystisk øy.

I tillegg til Alicia Vikander, har Roar Uthaug fått med seg Kristin Scott Thomas, Dominic West, Walton Goggins og Daniel Wu i de andre ledende rollene. Mad Max: Fury Road-komponist Junkie XL bidrar med musikk, Kingsman-fotograf George Richmond har signert bildene, og den Oscar-nominerte veteranen Stuart Baird står for klippen – som han har gjort fast på Bond-regissør Martin Campbells siste filmer, inkludert Casino Royale (2006).

Tomb Raider har premiere 16. mars 2018. Nedenfor kan dere se traileren, en kort bakomvideo og frysbilder:

*