Se den første traileren til Philippe Grandrieuxs mørke mesterverk Malgré la nuit

Etter å ha sett Malgré la nuit («Despite the Night») under filmfestivalene i henholdsvis Berlin og Cannes, har den franske regissøren Philippe Grandrieuxs dystre kjærlighetshistorie seilet opp som en av Montages-redaksjonens høydepunkter i år. Nå er første trailer og plakat for den brutalt vakre filmen klar.

Anledningen er filmens franske kinopremiere 6. juli. Selv om traileren ikke helt klarer å gjengi den intense opplevelsen av å se Malgré la nuit på kino, formidler den filmens David Lynch-aktige blanding av romantisk drømmetilstand og mørke drifter. Vakker og melankolsk musikk flyter over de urovekkende bildene – som ikke er safe for work:

I filmen møter vi engelske Lenz som er på jakt etter sin elskerinne Madeleine i Paris. Hun har forsvunnet under mystiske omstendigheter. Lenz stifter bekjentskap med den selvdestruktive og sørgende Héléne, som har søkt opprivende sjelefred i en sadomasochistisk sex-kult. Nederst i saken kan du se den ferske plakaten til filmen.

Montages diskuterte Malgré la nuit i en podcast-episode under Berlinalen, som kan høres her. Grandrieuxs Sombre (1998) ble innlemmet i vår kåring av 90-tallets beste filmer. I skrivende stund har Malgré la nuit fortsatt ikke norsk distribusjon.

"Malgré la nuit"