Se den første traileren til Denis Villeneuves Dune

Om Christopher Nolans Tenet er filmen som kan bidra til å redde koronaverdenen fra kinokrise, er nok Denis Villeneuves adaptasjon av Dune årets mest imøtesette produksjon i nerdemiljøene.

Med Blade Runner 2049 (elsket av kritikerne, men dessverre en kommersiell flopp) demonstrerte kanadiske Villeneuve at han virkelig mestrer science fiction og det å ivareta og videreutvikle et allerede etablert fiksjonsunivers med både integritet og respekt. Etter at David Lynch gikk på trynet i sitt forsøk på å skape filmmagi av Frank Herberts visjoner i 1984, har det bare vært et tidsspørsmål før noen igjen skulle gi seg i kast med utfordringen Dune – og Villeneuves prosjekt var lenge i utvikling før innspillingen. På et tidspunkt skulle det bli to filmer, men denne ideen ble skrinlagt.

Timothée Chalamet spiller den unge hovedpersonen Paul Atreides fra planeten Caladan, og rollelisten er ellers fylt til randen av store navn som Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Oscar Isaac, Charlotte Rampling, Stellan Skarsgård, Javier Bardem og Jason Momoa.

Selv om denne første traileren serverer noen storslagne tablåer, får man også følelsen av at Villeneuve holder kortene tett til brystet. Effektene må sies å se nokså uferdige ut, men det er jo ennå noen måneder til 18. desember, når filmen får kinopremiere. Hvis koronaen vil, da, og så videre.

Den blodferske traileren finner du under frysbildene.

*

*