Se den første traileren til Denis Villeneuves Dune

Om Christopher Nolans Tenet er filmen som kan bidra til å redde koronaverdenen fra kinokrise, er nok Denis Villeneuves adaptasjon av Dune årets mest imøtesette produksjon i nerdemiljøene.

Med Blade Runner 2049 (elsket av kritikerne, men dessverre en kommersiell flopp) demonstrerte kanadiske Villeneuve at han virkelig mestrer science fiction og det å ivareta og videreutvikle et allerede etablert fiksjonsunivers med både integritet og respekt. Etter at David Lynch gikk på trynet i sitt forsøk på å skape filmmagi av Frank Herberts visjoner i 1984, har det bare vært et tidsspørsmål før noen igjen skulle gi seg i kast med utfordringen Dune – og Villeneuves prosjekt var lenge i utvikling før innspillingen. På et tidspunkt skulle det bli to filmer, men denne ideen ble skrinlagt.

Timothée Chalamet spiller den unge hovedpersonen Paul Atreides fra planeten Caladan, og rollelisten er ellers fylt til randen av store navn som Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Oscar Isaac, Charlotte Rampling, Stellan Skarsgård, Javier Bardem og Jason Momoa.

Selv om denne første traileren serverer noen storslagne tablåer, får man også følelsen av at Villeneuve holder kortene tett til brystet. Effektene må sies å se nokså uferdige ut, men det er jo ennå noen måneder til 18. desember, når filmen får kinopremiere. Hvis koronaen vil, da, og så videre.

Den blodferske traileren finner du under frysbildene.

*

*

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 3 kommentarer

 1. Simen Kolstad Lindblad sier:

  Oouf – som jeg gleder meg til denne filmen! Boken er fantastisk, og Villeneuve’s gullrekke fra Prisoners til Blade Runner 2049 er mildt sagt imponerende. Både Sicario og Blade Runner 2049 (herregud, så bra den er) ligger trygt plassert på listen over mine personlige favoritter fra de siste 5-10 årene.

  Traileren er meget lovende, selv om den kanskje bærer preg av å ha den bredere publikumsmassen som sin hovedsakelige målgruppe. Har en følelse av at selve filmen, med tanke på materialet og Villeneuve’s stil, kommer til å bli mørkere og mer skremmende enn det traileren antyder.

  Kostymer og set-design ser fantastisk ut. Jeg er positivt innstilt til Greig Fraser’s foto – selv om jeg ikke hadde protestert mot å se hvordan Roger Deakins, i Blade Runner-modus, hadde tilnærmet seg dette universet. Er selvfølgelig også utrolig spent på å høre musikken til Hans Zimmer!

  Det virker derimot som at planen fortsatt er å dele opp den fullstendige fortellingen over to filmer – denne filmen ser ut til å være basert på den første halvdelen av boken (sånn ca.).

  • Helt enig i at «Sicario» og «Blade Runner 2049» er Villeneuve-katalogens beste. Så BR2049 for femte gang i sommer, og det var nesten sånn at jeg skalv av filmglede. Den har faktisk – på tross av at den fikk så gode kritikker – endt opp som en litt undervurdert film.

  • Simen Kolstad Lindblad sier:

   Nå ble jeg inspirert, Lars Ole. Det blir et nytt gjensyn med BR2049 så fort som mulig! Det er veldig merkelig – som du påpeker – at filmen til dels har havnet i «undervurdert perle»-kategorien. Den er et tindrende mesterverk, og burde etter min mening dyrkes som det.

   Så nylig Sicario igjen for femte eller sjette gang, og det styrket virkelig den filmens betydning for meg. Sekvensen i Juárez og ved den Amerikanske grenseovergangen er gåsehudfremkallende. Det finnes alt for få eksempler på scener i sjangeren «militarisert-konvoi-i-bevegelse-møter-ukjent-trusselbilde».

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>