Rykende ferske klipp fra Ridley Scott og Cormac McCarthys The Counselor

Til tross for sin høye alder holder Ridley Scott fortsatt koken, og fredag er det duket for amerikansk kinopremiere på hans 28. spillefilm, The Counselor – som visstnok skal være en hyllest til hans avdøde bror, Tony Scott.

I den anledning har 20th Century Fox Norge lastet opp fire rykende ferske klipp fra filmen, hvor vi får mulighet til å studere de ulike rollefigurene i forskjellige dialogsekvenser (se de klippene nederst i saken).

De ferske smakebitene leverer ikke noe oppsiktsvekkende vi kan hoppe i taket over, men bygger snarere opp under dét tidligere klipp fra filmen har antydet: at Scott og manusforfatter Cormac McCarthy ser ut til å levere en anspent, men også litt uspektakulær og – bokstavelig talt – stillestående thriller. Undertegnede var i overkant positiv til filmens første trailer, men jo mer jeg har sett fra filmen i ettertid, dess lavere forventninger har jeg fått til hva Scott og McCarthy har sydd sammen. Forhåpentlig avkreftes skepsisen med de første omtalene, som ankommer nettet om et par dager.

7

The Counselor blir den første filmatiseringen av et originalt spillefilmmanus fra Cormac McCarthys bejublede penn. Forfatteren har tidligere skrevet en rekke filmatiserte romaner, deriblant All the Pretty Horses, No Country for Old Men og den postapokalyptiske sørgesangen The Road, som han ble tildelt den prestisjetunge Pulitzer-prisen for i 2007. McCarthys romaner er kjent for sin harde og dystre tone, som også ser ut til å prege The Counselor.

Utgangspunktet for filmen er at en advokat, som bærer kallenavnet the Counselor, havner i «saksa» etter å ha involvert seg i et større nettverk av narkotikasmuglere. Tittelkarakteren spilles av Michael Fassbender, mens andre sentrale roller besittes av Penélope Cruz, Cameron Diaz, Javier Bardem og Brad Pitt. Du kan finne litt bakgrunnsinformasjon om de ulike rollefigurene på filmens offisielle hjemmeside som man finner her.

Selv om forventningene kanskje ikke er så store, er det alltid spennende med en ny Scott-film. The Counselor ankommer norske kinoer den 15. november. Se de fire dialogsekvensene under frysbildene.

*

12

13

1

2

*