Tre ferske klipp fra Eskil Vogts Sundance-aktuelle Blind

For en snau måned siden ble det kjent at regidebutantene Eskil Vogt og Mona Fastvold skal vise henholdsvis Blind og Søvngjengeren i sideprogrammene World Dramatic- og US Competition under årets Sundance-festival (16. – 26.januar). Nå har festivalen sluppet tre eksklusive klipp fra Blind (via Indiewire).

Montages-staben har stor tro på Blind, og disse ferske smakebitene legger ikke akkurat noen demper på forventningene. Handlingen i filmen lyder som følger:

Etter at hun mistet synet har Ingrid (Ellen Dorrit Petersen) knapt nok beveget seg utenfor leiligheten. Hun kan fortsatt huske hvordan verden rundt henne ser ut, men de en gang så klare bildene er i ferd med å erstattes av dunkle forestillinger. Ingrid aner at ektemannen Morten (Henrik Rafaelsen) ikke går på jobb når han sier at han gjør det, men sniker seg rundt i leiligheten og observerer henne i det stille. Hun mistenker at han er utro, og at han chatter med elskerinnen når han sier han skriver e-post til arbeids- kollegene sine.

Vi krysser fingrene for at Blind begeistrer Sundance-publikummet og ikke minst juryen – lite hadde vært mer gledelig enn en pris. Blind får verdenspremiere under Sundance den 17. januar, og blir å se på norske kinoer fra og med 28. februar.

Se de ferske klippene fra filmen her: