Tre ferske klipp fra Eskil Vogts Sundance-aktuelle Blind

For en snau måned siden ble det kjent at regidebutantene Eskil Vogt og Mona Fastvold skal vise henholdsvis Blind og Søvngjengeren i sideprogrammene World Dramatic- og US Competition under årets Sundance-festival (16. – 26.januar). Nå har festivalen sluppet tre eksklusive klipp fra Blind (via Indiewire).

Montages-staben har stor tro på Blind, og disse ferske smakebitene legger ikke akkurat noen demper på forventningene. Handlingen i filmen lyder som følger:

Etter at hun mistet synet har Ingrid (Ellen Dorrit Petersen) knapt nok beveget seg utenfor leiligheten. Hun kan fortsatt huske hvordan verden rundt henne ser ut, men de en gang så klare bildene er i ferd med å erstattes av dunkle forestillinger. Ingrid aner at ektemannen Morten (Henrik Rafaelsen) ikke går på jobb når han sier at han gjør det, men sniker seg rundt i leiligheten og observerer henne i det stille. Hun mistenker at han er utro, og at han chatter med elskerinnen når han sier han skriver e-post til arbeids- kollegene sine.

Vi krysser fingrene for at Blind begeistrer Sundance-publikummet og ikke minst juryen – lite hadde vært mer gledelig enn en pris. Blind får verdenspremiere under Sundance den 17. januar, og blir å se på norske kinoer fra og med 28. februar.

Se de ferske klippene fra filmen her:


Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 4 kommentarer

 1. De av oss som var heldige nok til å få se Blind som månedens troll i eske på Cinemateket vet at det er all grunn til å glede seg til filmen. :)

 2. K-Pax sier:

  Var også til stede på Troll i eske-visningen og kan bekrefte at dette er noe å se frem til. Helt annerledes og mer utfordrende enn alle andre norske filmer jeg har sett de siste årene… bare det i seg selv er jo verdt å juble over.

 3. S sier:

  Rangerer dere den over Oslo og Reprise?

  For øvrig kan man se traileren til Blind her: http://vimeo.com/68208174

  • En vanskelig oppgave. Blind er langt mer leken enn de to Trierfilmene, så det føles ikke helt naturlig å sammenligne eller rangere dem. Alle tre er utmerket, holder ikke det? Blinds lekenhet var en riktig positiv overraskelse, forøvrig. Forhåndsantagelsen var at det ville være en sober og alvorspreget film, og det er den jo delvis, men den er også ofte veldig morsom (det formmessige spiller mye inn her), og det var jeg ikke forberedt på. En flott overraskelse!

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>