Nytt klipp fra Lars von Triers Nymphomaniac i sort-hvitt

Verdenspremieren til Lars von Triers Nymphomaniac nærmer seg sakte, men sikkert, og vi i Montages følger som kjent opptrappingen med argusøyne. Sist fikk vi se Uma Thurman flippe ut i et klipp fra Chapter Three: Mrs. H. Nå er et utdrag fra Chapter Four: Delirium sluppet på nett.

Denne gang får vi se hovedrolleinnehaver Stacy Martin i målbevisst gange mot et sykehus, akkompagnert av en fortellerstemme som neppe kan tilhøre noen andre enn Stellan Skarsgård. Mon tro hva som møter henne her inne? Får vi en slags ønskereprise av Breaking the Waves? Kombinasjonen av Skarsgård, sex-tematikk og bildet nedenfor kan tyde på dét. Fra spøk til alvor: klippet kommer under beskrivelsen «Confusion. Delusion. Hallucination. The nymphomaniac’s father dies», og vi kan anta at Joe (Martin) er på vei inn til sin døende far, som spilles av Christian Slater. Fortellerstemmen leser forøvrig et utdrag fra Edgar Allan Poes «The Fall of the House of Usher».

I Montages’ eksklusive artikkel 10 ferske avsløringer om Nymphomaniac hevdet vi at ett av de åtte kapitlene er skutt i sort-hvitt. Dagens ferske klipp bekrefter påstanden. Som i de tidligere utdragene fra filmen er stemningen umiskjennelig von Triersk, og det er vanskelig å ikke trekke på smilebåndet av den plumpe engelskuttalen til Skarsgård.

I tillegg til klippet, som du kan se nederst i artikkelen, er det også sluppet et nytt frysbilde fra kapittelet.

680x478

*

1

2

3

Nymphomaniac

4

*