Filmvisninger og celebre gjester på Nordisk filmhelg i Oslo

Filmene som er nominert til Nordisk råds filmpris 2014 vises og diskuteres på arrangementet Nordisk filmhelg, som finner sted på Filmens Hus lørdag 25. og søndag 26. oktober. En rekke celebre gjester deltar.

Norske Blind konkurrerer mot Nymphomaniac (Danmark), Concrete Night (Finland), Om hester og menn (Island) og Turist (Sverige). I tillegg til visningene blir det mulighet til å innta forfriskninger og mingle med gjestene, som i år er Peter Aalbæk Jensen (Nymphomaniac), Ruben Östlund, Kristofer Hivju, Lisa Loven Kongsli (Turist), Peter Flinckenberg, Jari Virman (Concrete Night), Benedikt Erlingsson, Fridrik Thor Fridriksson (Om hester og menn), Eskil Vogt og Henrik Rafaelsen (Blind). Alle skal delta i samtaler knyttet til visningene. Klikk deg inn på Cinematekets hjemmesider for å få en komplett oversikt over helgens program.

Sindre Guldvog, direktør ved Norsk filminstitutt, er entusiastisk til arrangementet:

Under filmhelgen får Oslos kinopublikum en unik anledning til å se god nordisk film, møte både filmskapere og skuespillere, og gjøre opp sin egen mening om hvilken av de fem nominerte filmene som fortjener årets Nordisk Råds Filmpris. Det er med stor glede vi ønsker velkommen til nok en Nordisk filmhelg på Filmens Hus.

Den prestisjefylte Nordisk råds filmpris er på hele 350.000 danske kroner (DKK) og gis til en film som «utmerker seg ved sin høye kunstneriske kvalitet og sterke forankring i den nordiske kulturen». Målet med prisen er blant annet å styrke det nordiske kulturfellesskapet og utvikle Norden som et kulturelt hjemmemarked. I tillegg til Nordisk råds filmpris, deler Nordisk råd ut Nordisk råds litteraturpris, Nordisk råds musikkpris, Nordisk råds natur- og miljøpris, samt Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris. Samtlige vinnere offentliggjøres på Nordisk Råds sesjon i Stockholm 29. oktober.

Nordisk filmhelg foregår altså på Filmens Hus i Dronningens gate 16, Oslo. Billettene koster 50 kroner per film eller 200 kroner for alle fem filmene samlet. Mottakelser og servering mellom filmene er inkludert i prisen.

Er du filminteressert og oppholder deg i hovedstaden denne helgen, er det ingenting som bør holde deg unna Filmens hus!