Richard Linklater lager oppfølger til Dazed and Confused

Richard Linklater har all grunn til å være fornøyd om dagen. Både Before Midnight og snart kinoaktuelle Boyhood har blitt overøst med lovord fra kritikere over hele verden, og nå ser det ut til at regissørens neste prosjekt blir en etterlengtet oppfølger til hans mest seiglivede suksess, Dazed and confused, som Montages nettopp har kåret til en av 90-tallets 100 beste filmer.

Det dreier seg imidlertid ikke om en oppfølger i tradisjonell forstand. Ettersom mange av skuespillerne i originalen, som Matthew McConaughey og Milla Jovovich, i dag er store stjerner (andre, som den bedårende Christin Hinojosa, er ikke lenger skuespillere i det hele tatt, jamfør Facebook), kunne en The Big Chill-lignende gjenforening virket krampaktig. Hvem hadde hatt glede av å møte den samme gjengen i førtiårene?

Linklater beskriver derfor prosjektet som en «spiritual sequel». Fortellingen skal utspille seg på college i 1980-årene, basere seg på hendelser og minner fra egen oppvekst, og følge en ny gruppe rollefigurer «as they navigate through the first year of college life, while trying to make the baseball team.»

Filmen har fått tittelen That’s What I’m Talking About, og forhåpentligvis vil Linklater oppdatere fansen vedrørende innspillingsstart i løpet av høsten. Vi gleder oss!