Første trailer klar for Richard Linklaters Everybody Wants Some

Det er drøyt to og et halvt år siden vi første gang meldte om Richard Linklaters spiritual sequel til Dazed and Confused. Etter sporadiske oppdateringer om prosjektet er omsider den første traileren klar – og snutten minner unektelig mye om high school-klassikeren fra 1993 (se traileren nederst i saken).

I den nye filmen, som til slutt fikk tittelen Everybody Wants Some, er handlingen flyttet fra 70- til 80-tallet. Det er nye ungdommer og high school-settingen er byttet ut med college, men utifra traileren å dømme ser filmen ut til å bli til forveksling lik sin forgjenger.

Det er absolutt ikke å forakte, og med Boyhood friskt i minne, bør Linklater ha selvtilliten og egenskapene i behold til å lage en vellykket oppfølger. Regissøren har selv uttalt at Everybody Wants Some også er en forlengelse av Boyhood, ettersom den starter der sistnevnte slutter: på college.

"Dazed and Confused" (Linklater, 1993)
«Dazed and Confused» (Linklater, 1993)

Rollelisten består av langt mindre kjente navn enn i Dazed and Confused, men man må huske at disse skuespillerne var relativt ukjente da filmen kom. Dazed and Confused bidro sterkt til gjennombruddet for flere navn som vokste seg store, slik som Ben Affleck og Matthew McConaughey.

Vil Linklater skape nye stjerner denne gang? De ur-amerikanske skuespillerne i Everybody Wants Some ser i alle fall ut til å være helt i tråd med registeret vi kjenner fra Dazed and Confused.

Everybody Wants Some får sin premiere som åpningsfilm under SXSW, i Linklaters «egen» by Austin i mars, før den går opp på amerikanske kinoer måneden etter.

https://www.youtube.com/watch?v=d3FeaVnh7K8