Produksjonstilskudd fra NFI til Jannicke Systad Jacobsens nye film Pontus Halmstrøms etterlatenskaper

Jannicke Systad Jacobsen viste seg som en meget habil regissør med spillefilmdebuten Få meg på, for faen (2011). Nå har Systad Jacobsens neste spillefilmprosjekt, Pontus Halmstrøms etterlatenskaper, blitt tildelt 8 millioner kroner i produksjonstilskudd fra NFI.

Med ungdomsfilmen Få meg på, for faen mottok Systad Jacobsen både nasjonal og internasjonal annerkjennelse, med blant annet pris for beste manus under Tribeca Film Festival, en Amanda for beste norske kinofilm og jevnt over gode omtaler fra kritikerne. Regissørens neste spillefilmprosjekt, Pontus Halmstrøms etterlatenskaper, som produseres av Synnøve Hørsdal og Åshild Ramborg ved Maipo Film, er «en tragikomisk kjærlighetshistorie om å bli voksen, og ønsket om å være en del av fellesskapet». Filmens synopsis, via NFI, lyder som følger:

Mie treffer Pontus og forelsker seg hodestups for første gang i sitt liv. Så dør han. Mie sitter i stedet igjen med en knust enke og en Bob-Dylan besatt syvåring. Og på toppen av det hele; en sorg hun ikke kan vise.

Konsulent Lars Gudmestads vurdering for å gi filmen produksjonstilskudd:

Pontus Halmstrøms etterlatenskaper har et meget sterkt og originalt manus der Jacobsen klarer å formidle noe nært og personlig på en allmenngyldig og humoristisk måte. Reginotatet er svært gjennomtenkt og detaljert, og etterlater inntrykket av en regissør som har en meget sterk bevissthet omkring hva hun ønsker å formidle, og ikke minst hvordan dette skal gjøres. Jacobsen har jobbet målbevisst med å utvikle seg som regissør de siste ti årene og har blitt et av våre største regi-talenter.

En ny film fra Jannicke Systad Jacobsen, med et lovende premiss – dette gleder vi oss til. Hør for øvrig vårt Filmfrelst-intervju om Få meg på, for faen med regissøren her.