Pedro Almodóvar vender tilbake til melodramasjangeren med Silencio

Pedro Almodóvar vender tilbake til sin favorittsjanger med Silencio. Ifølge regissøren er filmen et hardtslående drama, drevet av sterke kvinneskikkelser.

I et intervju med Financial Times forteller regissøren entusiastisk: «It’s a return to the cinema of women, of great female protagonists, and it’s a hard-hitting drama, which excites me.» Almodóvars forrige film var den lurvete fly-farsen Amorøse passasjerer (Los Amantes Pasajeros), som på papiret skulle by på en reise tilbake til hans elleville fase på åttitallet, og klassikere som Hva har jeg gjort for å fortjene dette? (1984) og Kvinner på randen av nervøst sammenbrudd (1988).

Dessverre falt filmen mellom alle stoler; resultatet ble verken skarpt eller morsomt, og responsen fra både kritikere og publikum var lunken. Almodóvar har for vane å vise filmene sine i Cannes, men Amorøse passasjerer måtte nøye seg med lokal premiere i Spania, der regissøren ikke dukket opp på sin egen pressekonferanse etter den første visningen.

Da er det betryggende å høre at auteuren vender tilbake til sjangeren som gjorde at han for alvor fikk anerkjennelse som et av verdens største filmkunstnere mot slutten av 90- og utover på 00-tallet. Silencio går i opptak i april, og for øyeblikket jobber Almodóvar med å utforme rollebesetningen: «We are involved in casting at the moment, which is complicated because what I’ve written doesn’t quite work with my actores amigos.» Altså er det sannsynlig at vi i denne filmen får stifte bekjentskap med nye ansiker i de bærende rollene – eller i det minste skuespillere som ikke har jobbet tett med Almodóvar tidligere.

Årsaken til at filmen heter Silencio er at ulike former for stillhet utløser ulykkene som rammer den kvinnelige hovedkarakteren. Filmen vil trolig gå i postproduksjon til sommeren, og blir den ferdig i løpet av høsten, er det usannsynlig at Almodóvar klarer å holde seg helt til Cannes-festivalen i 2016. Da virker Berlinalen mer sannsynlig.

Montages kommer til å følge filmen tett de kommende månedene, og vil rapportere etter hvert som det dukker opp bilder, trailere og mer informasjon om handlingen. Viva Pedro!