Ole Giæver og Fra balkongen åpner den nye festivalen Oslo Pix

I dag ble det offentliggjort at Ole Giæver og hans Fra balkongen vil åpne den aller første utgaven av hovedstadens nye filmfestival, Oslo Pix.

Fra balkongen, som av distributøren er blitt beskrives som en «tid- og romodyssé», utfolder seg over 12 måneder fra regissørens balkong. I mer enn et år følger vi Giæver og familien hans gjennom hverdag og høytider, minner og fantasier og i store og små spørsmål.

Filmens deltagelse i Panorama i Berlin tidligere i år markerte et hattrick for regissøren, som tidligere har deltatt i sideprogrammet med både Fjellet (2011) og Mot naturen (2015). Fra balkongen fikk jevnt over god mottagelse av både norske og internasjonale kritikere under festivalen, og nå står altså norgespremieren for tur.

Cato Fossum, programansvarlig for Oslo Pix, uttaler følgende i dagens pressemelding:

«Ingen i Norge lager film som Ole Giæver. Ingen utenfor Norge heller. Det er grunn nok alene til å se Fra balkongen. Vi synes også det gir en sterk signalverdi – både nasjonalt og internasjonalt – å kickstarte første utgave av Oslo Pix med kvalitetsfilm laget i Oslo-folkets bakhage. I tillegg har filmen et filmatisk og filosofisk spenn som brer seg fra Bjølsen til universets fjerneste utpost. Hva mer kan man ønske seg av en åpningsfilm?»

Ole Giæver selv er like entusiastisk:

«Jeg har virkelig tro på festivalens profil og de menneskene som jobber med Oslo Pix. Dette er en festival som jeg tror vil vokse og kunne bli en markant og viktig filmfestival, så jeg er veldig stolt og glad for å få lov til åpne den aller første Oslo Pix med Fra balkongen, uttaler han.»

Folk i hovedstaden vil dessuten få muligheten til å vinne en eksklusiv visning av filmen 9. juni. Giæver og Oslo Pix vil rett og slett «ta filmen under armen» og sette opp en visning hjemme hos en heldig person eller i en utvalgt bakgård (les mer om konkurransen på festivalens hjemmesider).

Oslo Pix går av stabelen fra og med 8. til 13. juni.