Norsk filminstitutt gir produksjonstilskudd til seks kinofilmer og én kortfilm

Under vedtaksmøtet på Norsk filminstitutt denne uken ble det klart at seks spillefilmer og én kortfilm får tildelt produksjonstilskudd. Til sammen har de syv filmprosjektene mottatt et tilskudd på hele 65.725.000 kroner.

Oppfølgeren til Doktor Proktors prompepulver, som har kinopremiere i mars, er altså på trappene allerede nå, og får mest støtte i denne omgang. Med visjonære Arild Fröhlich bak spakene har vi store forventninger til disse adaptasjonene av Jo Nesbøs populære barnebøker. Erik Skjoldbjærg må regnes som en av våre mest pålitelige navn, så det er ingen overraskelse at hans neste prosjekt mottar støtte på bakgrunn av «kunstnerisk vurdering», selv om Pionér var en skuffelse for noen (dette kommer til uttrykk i vår analyse av filmen).

Julekongen var NRKs mest vellykkede satsning for barn på lenge, og det blir spennende å møte dette universet i spillefilmformat – med høyere budsjett. Vi ser også frem mot den animerte kortfilmen Verdens mellomste fisk, av Cathinka Tanberg. Premisset høres i alle fall veldig morsomt ut:

Ingeborg er en ung jente med en litt for kort og gammel kjole. Hun liker å fiske. Som vanlig melder hun seg på den årlige fiskekonkurransen der hun bor. I konkurransen er det den største og den minste fisken som premieres, men så oppdager noen at Ingeborg har fanget en usedvanlig mellomstor fisk.

Her er en liste over hva de enkelte filmprosjektene har fått i produksjonstilskudd:

Doktor Proktors tidsbadekar: 16.300.000 kroner.
Maipo AS. Regissør: Arild Frölich. Produsenter: Synnøve Hørsdal og Cornelia Boysen. Manus: Johan Bogaeus, basert på Jo Nesbøs bok med samme navn. Har fått produksjonsstilskudd på bakgrunn av markedsvurdering.

Julekongen – Full rustning: 9.000.000 kroner.
Storm Films AS. Regissør: Thale Persen. Produsent: Frederick Howard. Manus: Harald Rosenløw Eeg. Har fått produksjonstilskudd på bakgrunn av markedsvurdering.

Kongens nei: 13.200.000 kroner.
Paradox Rettigheter AS. Regissør: Erik Poppe. Manus: Jan Trygve Røyneland og Harald Rosenløw Eeg, basert på Alf R. Jacobsens bok med samme navn. Har fått produksjonstilskudd på bakgrunn av pakkefinansiering.

Pyromanen: 12.000.000
Pravda Film AS. Regissør: Erik Skjoldbjærg. Produsent: Edward A. Dreyer. Manus: Bjørn Olaf Johannesen, basert på Gaute Heivolls roman Før jeg brenner ned. Har fått produksjonstilskudd på bakgrunn av kunstnerisk vurdering.

Staying Alive6.725.000 kroner.
Maipo Film AS. Regissør: Charlotte Blom. Produsent: Synnøve Hørsdal. Manus: Charlotte Blom. Har fått produksjonstilskudd på bakgrunn av kunstnerisk vurdering.

Dukken i taket (arbeidstittel)6.500.000 kroner.
Den siste skilling AS. Regissør: Kjersti G. Steinsbø. Produsent: Kristine Knudsen. Manus: Kjersti G. Steinsbø. Har fått produksjonstilskudd på bakgrunn av kunstnerisk vurdering.

Verdens mellomste fisk: 1.200.000 kroner.
Mikrofilm AS. Regissør: Cathinka Tanberg. Produsenter: Lise Fearnley og Tonje Skar Reiersen. Manus: Per Schreiner.