Nicolas Cage-oramaet Mandy får Norgespremiere under BIFF

BIFF 2018: Årets utgave av Bergen internasjonale filmfestival nærmer seg med stormskritt. Programmet har for lengst blitt offentliggjort, og inneholder titler som Lars von Triers The House That Jack Built og Yorgos Lanthimos Venezia-suksess The Favourite.

I dag ble det klart at festivalen skal vise enda en omdiskutert film fra årets festival-sesong, nemlig Mandy med Nicolas Cage, som først hadde premiere i Sundance og senere ble vist i sideseksjonen Director’s Fortnight i Cannes. Begge steder mottok filmen massiv hyllest fra kritikerne – blant annet for sin syrete visualitet, som i stor grad er utformet av den norske fotografen Benjamin Loeb.

Ellers var det naturligvis Cage som tiltrakk seg mest oppmerksomhet, med sin elleville rolleprestasjon – et overflødighetshorn av cageismer.

«Det er en fryd å se Nicolas Cage gjøre rollen han har brukt hele sin karriere til å bygge opp – hvor han nå kan la hele sin persona eksplodere utover lerretet i all sin prakt. Vi regner med at Mandy blir et høydepunkt for mange på BIFF, og har satt opp mange senvisninger slik at flest mulig får benytte denne muligheten til å se filmen på kino,» forteller Kristian Fyllingsnes, assisterende programsjef.

Mandy er for øvrig også bemerkelsesverdig for å være den siste filmen islandske Jóhann Jóhannson komponerte musikk til før han døde tidligere i år.

Mandy står foreløpig uten norsk kinodistribusjon, så det kan lønne seg å følge programsjefens råd om å se den på stort lerret under BIFF (som går av stabelen i perioden 26. september til 4. oktober).