- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Nicolas Cage-oramaet Mandy får Norgespremiere under BIFF

Av , 13. september 2018 i Ukategorisert

BIFF 2018: Årets utgave av Bergen internasjonale filmfestival nærmer seg med stormskritt. Programmet har for lengst blitt offentliggjort, og inneholder titler som Lars von Triers The House That Jack Built [1] og Yorgos Lanthimos Venezia-suksess The Favourite [2].

I dag ble det klart at festivalen skal vise enda en omdiskutert film fra årets festival-sesong, nemlig Mandy [3] med Nicolas Cage [4], som først hadde premiere i Sundance og senere ble vist i sideseksjonen Director’s Fortnight i Cannes. Begge steder mottok filmen massiv hyllest fra kritikerne – blant annet for sin syrete visualitet, som i stor grad er utformet av den norske fotografen Benjamin Loeb [5].

Ellers var det naturligvis Cage som tiltrakk seg mest oppmerksomhet, med sin elleville rolleprestasjon – et overflødighetshorn av cageismer.

«Det er en fryd å se Nicolas Cage gjøre rollen han har brukt hele sin karriere til å bygge opp – hvor han nå kan la hele sin persona eksplodere utover lerretet i all sin prakt. Vi regner med at Mandy blir et høydepunkt for mange på BIFF, og har satt opp mange senvisninger slik at flest mulig får benytte denne muligheten til å se filmen på kino,» forteller Kristian Fyllingsnes, assisterende programsjef.

Mandy er for øvrig også bemerkelsesverdig for å være den siste filmen islandske Jóhann Jóhannson [6] komponerte musikk til før han døde tidligere i år.

Mandy står foreløpig uten norsk kinodistribusjon, så det kan lønne seg å følge programsjefens råd om å se den på stort lerret under BIFF [7] (som går av stabelen i perioden 26. september til 4. oktober).


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/nicolas-cage-oramaet-mandy-far-norgespremiere-under-biff/

Lenker i denne artikkelen:

[1] The House That Jack Built: http://montages.no/film/the-house-that-jack-built/

[2] The Favourite: http://montages.no/film/the-favourite/

[3] Mandy: https://montages.no/film/mandy/

[4] Nicolas Cage: http://montages.no/filmfolk/nicolas-cage

[5] Benjamin Loeb: https://www.imdb.com/name/nm3449828/?ref_=nv_sr_1

[6] Jóhann Jóhannson: https://www.imdb.com/name/nm0433580/

[7] BIFF: https://www.biff.no/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.