NFI gir 13.300.000 i tilskudd til Joachim Triers Louder Than Bombs

Til høsten går Joachim Trier endelig i gang med sin første amerikanske film, familiedramaet Louder Than Bombs, med Isabelle Huppert, Gabriel Byrne og Jesse Eisenberg i hovedrollene. I dag melder Norsk Filminstitutt at filmen har mottatt produksjonstilskudd på 13.300.000, og at disse midlene stammer fra den såkalte pakkefinansieringen Trier ble tidelt i 2011.

I pressemeldningen får vi vite følgende om filmens handling:

Tre år etter at hans kone Laura plutselig dør i et bilkræsj, holder Gene hverdagen gående sammen med sin sjenerte tenåringssønn Conrad. En planlagt utstilling av Lauras fotografier gjør at eldstesønn Jonah føler seg nødt til å vende tilbake til barndomshjemmet for første gang på lenge. Det er da en ubehagelig sannhet som altfor lenge har blitt holdt skjult tvinger seg frem i lyset. De tre har helt forskjellige minner av den eksepsjonelle og suksessfulle kvinnen som satte så stort preg på deres liv – men kjente noen av dem henne egentlig? Og hva skjuler de for hverandre?

Dette høres meget lovende ut, for Joachim Trier har vist seg som en mesterlig skildrer av vanskelig kommunikasjon mellom mennesker med nære bånd til hverandre. Ettersom både Trier og medforfatter Eskil Vogt er store Woody Allen-fans, kan det vel tenkes at de to har latt seg inspirerte av New York-auteurens dystrere og ikke så rent lite «skandinaviske» verker som Interiors, September og Another Woman. Det skulle i alle fall ikke overraske oss om rollefigurene tilhører det intellektuelle sjiktet av Manhattans middelklasse. Så gjenstår det å se om disse umiddelbare assosiasjonene har noe rot i virkeligheten.

Louder Than Bombs har et totalbudsjett på 51 969 840 kroner, og antatt innspillingsstart er 25. september. Sigve Endresen og Hans Jørgen Osnes (Motlys) er produsenter. En plass i neste års hovedkonkurranse i Cannes kan aldri tas for gitt, men vi krysser fingrene og velger å tro at Trier og co benytter denne muligheten til å lage et betydelig filmverk.