- Montages - https://montages.no -

Montages.no

NFI gir 13.300.000 i tilskudd til Joachim Triers Louder Than Bombs

Av , 20. juni 2013 i Ukategorisert

Til høsten går Joachim Trier endelig i gang med sin første amerikanske film, familiedramaet Louder Than Bombs [1], med Isabelle Huppert [2], Gabriel Byrne [3] og Jesse Eisenberg [4] i hovedrollene. I dag melder Norsk Filminstitutt at filmen har mottatt produksjonstilskudd på 13.300.000, og at disse midlene stammer fra den såkalte pakkefinansieringen [5] Trier ble tidelt i 2011.

I pressemeldningen får vi vite følgende om filmens handling:

Tre år etter at hans kone Laura plutselig dør i et bilkræsj, holder Gene hverdagen gående sammen med sin sjenerte tenåringssønn Conrad. En planlagt utstilling av Lauras fotografier gjør at eldstesønn Jonah føler seg nødt til å vende tilbake til barndomshjemmet for første gang på lenge. Det er da en ubehagelig sannhet som altfor lenge har blitt holdt skjult tvinger seg frem i lyset. De tre har helt forskjellige minner av den eksepsjonelle og suksessfulle kvinnen som satte så stort preg på deres liv – men kjente noen av dem henne egentlig? Og hva skjuler de for hverandre?

Dette høres meget lovende ut, for Joachim Trier [6] har vist seg som en mesterlig skildrer av vanskelig kommunikasjon mellom mennesker med nære bånd til hverandre. Ettersom både Trier og medforfatter Eskil Vogt [7] er store Woody Allen-fans, kan det vel tenkes at de to har latt seg inspirerte av New York-auteurens dystrere og ikke så rent lite «skandinaviske» verker som Interiors [8], September [9] og Another Woman [10]. Det skulle i alle fall ikke overraske oss om rollefigurene tilhører det intellektuelle sjiktet av Manhattans middelklasse. Så gjenstår det å se om disse umiddelbare assosiasjonene har noe rot i virkeligheten.

Louder Than Bombs har et totalbudsjett på 51 969 840 kroner, og antatt innspillingsstart er 25. september. Sigve Endresen og Hans Jørgen Osnes (Motlys) er produsenter. En plass i neste års hovedkonkurranse i Cannes kan aldri tas for gitt, men vi krysser fingrene og velger å tro at Trier og co benytter denne muligheten til å lage et betydelig filmverk.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/nfi-gir-13-300-000-i-tilskudd-til-joachim-triers-louder-than-bombs/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Louder Than Bombs: http://montages.no/film/louder-than-bombs/

[2] Isabelle Huppert: http://montages.no/filmfolk/isabelle-huppert

[3] Gabriel Byrne: https://montages.no/filmfolk/gabriel-byrne

[4] Jesse Eisenberg: http://www.imdb.com/name/nm0251986/

[5] pakkefinansieringen: http://montages.no/2012/11/en-vilje-til-a-ga-bananas-sara-johnsens-uskyld-lover-godt-for-nfis-pakkefinansiering/

[6] Joachim Trier: http://montages.no/filmfolk/joachim-trier

[7] Eskil Vogt: http://montages.no/filmfolk/eskil-vogt

[8] Interiors: http://www.imdb.com/title/tt0077742/reference

[9] September: http://www.imdb.com/title/tt0093940/reference

[10] Another Woman: http://www.imdb.com/title/tt0094663/reference

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.