Lars von Triers neste prosjekt blir en engelskspråklig TV-serie med et «kæmpestort internationalt cast»

Venezia 2014: Lars von Triers neste prosjekt blir en engelskspråklig TV-serie basert på det britiske barnediktet This Is the House That Jack Built.

Nymphomaniac Volume 2 – Director’s Cut har i dag verdenspremiere under filmfestivalen i Venezia. Under den tilhørende pressekonferansen avslørte Peter Aalbæk Jensen og Louise Vesth at dette blir Triers neste prosjekt. Det var visstnok Vesth som avslørte prosjektet, men Jensens fulgte opp med å si at: «This Is the House That Jack Built will be a TV series without precedent. A TV series as you have never seen it before and never will again. You better hold your breath!»

En pressemelding fra Zentropa bekrefter Jensen uttalelse om at vi kan forvente oss et «kæmpestort internationalt cast.» Trier er kjent for å tiltrekke seg store navn, så vi tar Jensens råd, og holder pusten inntil videre.


This Is the House That Jack Built produseres av Vesth og Jensen for Zentropa i samarbeid med DR (Danmarks Radio). Piv Bernth, som tidligere har arbeidet på serier som Forbrytelsen og Broen, vil medvirke som executive produsent. Ifølge Zentropa går Trier i gang med manusarbeidet på nyåret, og forventet opptaksstart er i løpet av 2016.

Med Riget bidro Trier til å sette standarden for hva en TV-serie kan være. 20 år har gått siden den gang, og det blir mildt sagt spennende å se hva danskenes enfant terrible har i gjære med This Is the House That Jack Built.

*

lars-von-trier-skip-crop