Se den første teaseren til Lars von Triers The House That Jack Built

Cannes 2018: Leserne minnes nok vår omfattende dekning av Nymphomaniac for noen år tilbake, og det blir vanskelig å holde tilbake nå som Lars von Trier igjen er aktuell med nytt og ambisiøst prosjekt.

Det florerer allerede rykter om at seriemorder-filmen The House That Jack Built er sjokkerende rå og drøy – noe annet ville vel nærmest vært utenkelig når det er snakk om Lars von Trier, som har bygget store deler av karrieren sin på å sprenge grenser.

I formiddag, like etter at Cannes-festivalen offisielt annonserte at The House That Jack Built vil vises under festivalen, utenfor konkurranse, ble den første smakebiten fra filmen sluppet. Snutten gjør oss ikke særlig mye klokere på hva vi har i vente, men man kan bestemt få inntrykk av at filmen vil ha slående fellestrekk med Nymphomaniac. Tematiseringen av besettelse, organiseringen av fortellingen (et visst antall drap, over så og så mange år, alle å anse som «kunstverk» for morderen) og syttitallskoloritten kan minne om von Triers forrige film.

Sånn sett kan det virke som om Nymphomaniac likevel ikke er å anse som den siste delen i en «depresjonstrilogi», men i stedet som den første delen av en «diptyk» bestående av tilbakeskuende, organisatoriske filmer om besettelse?

Filmen får dansk premiere først 29. november. I klippet under gjøres det allerede et poeng ut av at filmen er «Out of Competition» – et typisk Zentropa-grep.