Lars Daniel Krutzkoff Jacobsens neste spillefilm, komedien Berith, er ferdig innspilt

Norsk films enfant terrible, Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen (5 løgner, De umoralske), er ferdig med innspilling av sin neste spillefilm, Berith.

Krutzkoff Jacobsen, som står for både manus og regi, avslører følgende om handlingen til Montages: «Berith er ei sprø dame i førtiårene med ADHD, i blandet en god dose manisk-depressiv- energi. Hun lengter etter en mann, og får full tenning når hun oppdager at hennes livs store 42-dagers ungdomskjærlighet, den snobbete forfatteren Hans Christian, har flyttet inn i nabolaget. Han skal hun ha, uansett pris.»

I likhet med De umoralske, skal Berith etter sigende være en salig blanding av «norsk trash og fransk nybølge», og regissøren skriver at han har vært inspirert av nybølge-regissør Éric Rohmers Flygerens kone (La femme de l’aviateur) fra 1981:

Før syntes jeg filmene hans var fryktelig kjedelige, men nå elsker jeg dem. Jeg elskerat folk der snakker og snakker og snakker; og at de snakker om noe meningsfylt. Berith snakker også mye, i en salig blanding av villelse og fornuft.

Berith utgjør film nummer to i det regissøren selv betegner som hans «skillingsvise-prosjekt». Det første kapittelet i dette prosjektet var tidligere nevnte De umoralske, som hadde verdenspremiere i seksjonen Contemporary World Cinema under filmfestivalen i Toronto i 2013.

Filmens fulle tittel er Berith. Plutselig er det kveld over Jordens hjerte. En nyskillingsvise fra vår tid. Her kan du se et bakom-bilde fra innspillingen: 

Skjermbilde 2016-05-26 kl. 13.45.29