Kosmorama har sluppet årets program – lokale produksjoner åpner og avslutter festivalen

Kosmorama i Trondheim går av stabelen 2.-8. mars, og i år er det to lokale produksjoner som er festivalens «bokstøtter».

Åpningsfilmen blir Kvinner i for store herreskjorter, en norsk komedie om tre kvinner som søker etter identitet og lykke. Filmen er regissert av Yngvild Sve Flikke, produsert av Yngve Sæther og innspilt i Trondheim. Årets avslutningsnummer er Bobbie PeersDirk Ohm – Illusjonisten som forsvant (produsert av Maria Ekerhovd og Mer Film). Filmen baserer seg på den sanne historien om den tyske tryllekunstneren Dirk Ohm, som forsvant sporløst fra sitt hotellrom i Grong, Nord-Trøndelag, vinteren 2003.

Kosmoramas hovedprogram består av tre seksjoner med til sammen 53 filmer: Cinerama, New Directors og Cinema Docs. Cinerama viser håndplukkede filmer fra hele verden – blant annet den amerikanske kritikerfavoritten Selma (som av uforståelige årsaker bare er nominert til to Oscar). Det biografiske dramaet tar for seg den sanne historien om hvordan Marin Luther King Jr. ledet demonstrasjoner i Selma, som en del av kampen for å sikre sorte amerikanere retten til å stemme på lik linje med hvite.

Gjør deg kjent med programmet på festivalens hjemmesider.