Konkurranseprogrammet til Den Norske Studentfilmfestivalen er klart

6.–9. april går Den Norske Studentfilmfestivalen av stabelen for sjette gang i Lillehammer. I en fersk pressemelding annonserer festivalen at konkurranseprogrammet nå er klart.

Totalt vil 25 nordiske studentfilmer, både dokumentarer og fiksjon, bli vist under festivalen. De norske filmene kommer fra hele landet, og spesielt Westerdals Oslo ACT, Høgskolen i Lillehammer og Nordland Kunst- og filmfagskole kan skilte med mange bidrag. I tillegg til Norge er både Sverige, Danmark og Finland representert.

Ifølge festivalledelsen har dokumentarfilm-kategorien har utmerket seg spesielt i år, med dagsaktuelle temaer som psykisk helse, skolepolitikk og flyktningkrisen. Det har også kommet inn mye animasjon. Festivalsjef Øystein Egge uttaler seg om fiksjonsfilmene:

Blant fiksjonsfilmene ser vi en vilje og ikke minst en evne til å utforske filmmediets mangfoldige virkemidler. Her får spennende formspråk skinne, i alt fra absurde kammerspill og fantasifulle animasjoner til lekne, humoristiske filmer om filosofi, liv og død. Ikke minst står kjærligheten sentralt i årets program og utforskningen av kjønnsroller i denne forbindelse byr på flere uforglemmelige møter med interessante og sterke karakterer.

Den Norske Studentfilmfestivalen, som er den eneste av sitt slag i Norge, søker å være en sentral arena for bemerkelsesverdig studentfilm fra Norge og utlandet, et nettverkssted for unge filmtalenter og bransje, og en markant stemme i debatten om hva god filmutdanning er og kan bli.