- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Konkurranseprogrammet til Den Norske Studentfilmfestivalen er klart

Av , 21. mars 2016 i Ukategorisert

6.–9. april går Den Norske Studentfilmfestivalen av stabelen for sjette gang i Lillehammer. I en fersk pressemelding annonserer festivalen at konkurranseprogrammet [1] nå er klart.

Totalt vil 25 nordiske studentfilmer, både dokumentarer og fiksjon, bli vist under festivalen. De norske filmene kommer fra hele landet, og spesielt Westerdals Oslo ACT, Høgskolen i Lillehammer og Nordland Kunst- og filmfagskole kan skilte med mange bidrag. I tillegg til Norge er både Sverige, Danmark og Finland representert.

Ifølge festivalledelsen har dokumentarfilm-kategorien har utmerket seg spesielt i år, med dagsaktuelle temaer som psykisk helse, skolepolitikk og flyktningkrisen. Det har også kommet inn mye animasjon. Festivalsjef Øystein Egge uttaler seg om fiksjonsfilmene:

Blant fiksjonsfilmene ser vi en vilje og ikke minst en evne til å utforske filmmediets mangfoldige virkemidler. Her får spennende formspråk skinne, i alt fra absurde kammerspill og fantasifulle animasjoner til lekne, humoristiske filmer om filosofi, liv og død. Ikke minst står kjærligheten sentralt i årets program og utforskningen av kjønnsroller i denne forbindelse byr på flere uforglemmelige møter med interessante og sterke karakterer.

Den Norske Studentfilmfestivalen, som er den eneste av sitt slag i Norge, søker å være en sentral arena for bemerkelsesverdig studentfilm fra Norge og utlandet, et nettverkssted for unge filmtalenter og bransje, og en markant stemme i debatten om hva god filmutdanning er og kan bli.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/konkurranseprogrammet-til-den-norske-studentfilmfestivalen-er-klart/

Lenker i denne artikkelen:

[1] konkurranseprogrammet: http://www.studentfilmfestival.no/?p=1188

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.