Amandusfestivalen deler seg i tre

I en pressemelding fra Amandus – Lillehammer internasjonale studentfilmfestival fremkommer det at arrangementet deler seg i tre neste år.

Ingen norske festivaler tilpasset seg pandemien like raskt som Amandus (et løft vi skrev om i denne artikkelen): På rekordtid ble en nyskapende digital festival stablet på beina i mars, og initiativet høstet mye ros.

Nå som det er klart at koronaviruset også vil sette sitt preg på 2021, fortsetter Amandus å være tilpasningsdyktig: «Koronapandemien vil etter alle solemerker fortsatt ha en stor påvirkning på hvilke muligheter det vil være til å arrangere større kulturarrangementer i hele 2021. Når vi nå legger de endelige planene for hvordan det kommende året skal se ut, ser vi at vi blir nødt til å gjøre noen ting litt annerledes enn tidligere,» heter det i pressemeldingen.

I stedet for å arrangere én fysisk festival i Lillehammer før påske, inviterer Amandus til tre festivaler i løpet av 2021. Den fysiske festivalen (Lillehammer, 24.–27. mars) vil være forbeholdt dem som har laget filmer som skal vises. Samtidig arrangeres det en digital festival for skoleklasser og andre som ikke har mulighet til å delta på andre måter. I tillegg vil studentfilmene skilles ut og vises under en egen festival i løpet av høsten, der også andre unge voksne (som ikke er under utdanning) skal få muligheten til å vise sine arbeider.

Du kan lese mer om nye Amandus på festivalens hjemmesider.