Joe Wright regisserer ny filmatisering av Peter Pan

Etter å ha oppnådd stor suksess med filmatiseringene av Pride and Prejudice og Anna Karenina ønsker Joe Wright å jyve løs på enda en klassiker, og denne gang er det den elskede barnefortellingen Peter Pan som står for tur.

Ifølge Deadline (via Variety) er Warner Bros. imponert over Jason Fuchs manus, og ønsker å få prosjektet på skinner så fort som mulig. Akkurat hvordan Fuchs har valgt å gripe an historien om gutten som ikke vil bli voksen er uvisst, men elementer fra den opprinelige fortellingen som Aldriland og Kaptein Krok skal tydeligvis være sentrale i manuset.

I tillegg skal Wright være tilknyttet en live action-filmatisering av Den lille havfruen, samt prosjektene Clock Without a Face og The Magic Catalogue. Hvilket prosjekt som faktisk blir regissørens neste er uvisst, men ettersom Peter Pan-filmatiseringen allerede har både produsent (Greg Berlanti) og manusforfatter – og det faktum at Warner Bros. viser åpenlys begeistring for prosjektet – kan tyde på at Wright er på god vei til Aldriland.

Med en filmatisering av enten Peter Pan eller Den lille havfrue, eller begge, ser det altså ut til at Wright forlater kostymedrama-sjangeren han gjerne forbindes med til fordel for folkekjære eventyr. En pirrende tanke etter å ha sett Wrights virtuose regi i den undervurderte Anna Karenina!