Joachim Triers Louder Than Bombs endelig tilbake på skinner – går i opptak i New York til høsten!

I august i fjor kom den nedslående nyheten om at Joachim Triers engelskspråklige debut, familiedramaet Louder Than Bombs, ble utsatt på ubestemt tid, grunnet at de økonomiske rammebetingelsene ikke var helt på plass. Nå ser endelig vinden ut til å ha snudd!

I dag mottok nemlig Trier og Motlys fornyet tilskudd på 13.300.000 kroner fra NFI, som dermed bekrefter at produksjonen er tilbake på skinner. I pressemeldingen NFI sendte ut tidligere i dag står det følgende:

Motlys AS og regissør Joachim Trier er tildelt 13.300.000 kroner i tilskudd til kinofilmen Louder Than Bombs. Dette er en del av tidligere vedtatt pakkefinansiert produksjon. Etter at Laura dør sitter ektemannen og de to sønnene igjen med helt forskjellige minner av den eksepsjonelle kvinnen som satte stort preg på deres liv – men kjente noen av dem henne egentlig? Og hva skjuler de for hverandre?

Manuset er ved Eskil Vogt og Joachim Trier, og filmen blir produsert av Sigve Endresen, Thomas Robsahm og Joshua Strachan for Motlys AS. Louder Than Bombs mottok produksjonstilskudd på 13.300.000 kr i juni 2013, men produksjonen måtte utsettes. Motlys mottar nå samme beløpet som de søkte om i 2013.

Som mange kanskje husker ble det i mai i fjor offentliggjort at rollebesetningen blant annet ville bestå av stjernetrioen Isabelle Huppert, Gabriel Byrne og Jesse Eisenberg. De fleste av navnene skal visstnok fortsatt være aktuelle, men om samtlige av de nevnte stjernene fortsatt står foran Triers kamera til høsten gjenstår å se. Motlys offentliggjør etter sigende mer informasjon om dette på Cannes-festivalen i mai – hvor Joachim Trier bl.a. sitter i kortfilm-juryen.

En gladnyhet, altså, og sannsynligvis en stor kunstnerisk oppmuntring for Trier, ettersom Louder Than Bombs har vært påtenkt i mange år allerede. Vi gleder oss til å følge prosjektet fremover.