Hold på hornbrillene: Popikonet Miley Cyrus skal spille i Woody Allens første TV-serie

For et år siden kom nyheten om at Woody Allen lager sin første TV-serie, på bestilling fra Amazon. Nå har Allen skrevet ferdig, og de første detaljene om rollebesetningen er sluppet.

Selv om Woody Allen ofte har vært kreativ i sine castingvalg, var det nok mange som satte hornbrillene i halsen da flere bransjeblader i går meldte at popikonet Miley Cyrus er blitt tildelt en sentral rolle i serien. Cyrus er riktignok den fødte performer, men koblingen Miley + Woody ville nok gitt gamblere gode odds. The New York Times melder i tillegg at Elaine May, regissøren bak bl.a. The Heartbreak Kid (1972), også blir å se i serien – men May har erfaring fra Woody Allens verden, bl.a. spilte hun i Small Time Crooks (2000). Og sist, men ikke mindre viktig: Woody blir selv å se på skjermen, for første gang siden To Rome With Love (2012).

Miley Cyrus ble opprinnelig kjent for sin tittelrolle i Disney Channel-serien Hannah Montana på midten av 2000-tallet, men verdensberømmelsen kom som et resultat av musikkarrieren som soloartist, kanskje særlig etter lanseringen av albumet Bangerz i 2013. Hun har også spilt i Julie Anne Robinsons coming-of-age-film The Last Song, og The New York Times siterer (ikke uten en viss humor) hennes Instagram-post fra i går om gleden over å ha fått rollen i Woody Allen-serien:

Ms. Cyrus confirmed her role on Instagram, displaying a portrait of Mr. Allen that she said has been beside her bed for years. “I was looking into his eyes when I got the call to be a part of the cast,” she wrote, adding expletives and five unicorn emojis to convey her excitement.

Det er foreløpig ikke offentliggjort en tittel på Woody Allens serie, men det er nå klart at den vil bestå av seks episoder på en halvtime hver, og være satt til 1960-tallet. Allen har forfattet alle manuskriptene, og vil ha regi på hele serien. Vi gleder oss!