Første lange trailer til Woody Allens tv-serie Crisis in Six Scenes

Da Amazon tilbød Woody Allen komplett finansiering og kunstnerisk frihet til å lage sin første tv-serie for dem, endte den 80-årige regissøren med å si ja, og resultatet – Crisis in Six Scenes – har nå fått sin første trailer, to uker før premieren.

For den pessimistiske nevrotikeren har det likevel ikke vært en enkel oppgave.
«I have regretted every second since I said OK [to Amazon]. It’s been so hard,» erkjente Woody Allen i et intervju med Deadline under Cannes-festivalen i 2015. «For me, it has been very, very difficult. I’ve been struggling and struggling and struggling. I only hope that when I finally do it — I have until the end of 2016 — they’re not crushed with disappointment because they’re nice people and I don’t want to disappoint them.»

Etter alle solemerker har Woody Allen ikke skuffet sjefene hos Amazon, for Crisis in Six Scenes er ferdigstilt og klar til å møte sitt publikum. Fortellingen er satt til turbulente tider i 1960-tallets USA, og utspiller seg i en middelklassefamilie som får en uventet gjest inn i huset, og hverdagen snudd på hodet. Allen spiller selv en av hovedrollene, og har med seg et eklektisk rollegalleri, der popstjerne Miley Cyrus og regissør Elaine May befinner seg i hver sin ende av skalaen. Traileren har et toneleie som man kan si at skildrer et klassisk, autentisk Allen-univers, og selv om fragmentene av øyeblikk virker å indikere et rimelig kaotisk narrativ, har vi full tillit til at Crisis in Six Scenes vil føles vel så mye Woody som en av hans filmer.

Serien slippes 30. september på Amazon i USA. Hvem som viser serien i Norge har Montages foreløpig ikke bragt på det rene, men Viaplay er en het kandidat – de har rettighetene til andre originalserier fra Amazon som Transparent og Mozart in the Jungle. Se den ferske traileren her, pluss en scene: