Hold av torsdag 23. mars! Analysen-boklansering og panelsamtale om det norske filmåret 2016

Hva var fjorårets viktigste trender i norsk kinofilm? Hvilke regissører utmerket seg, hvilke filmer har vi tatt med oss, på godt og vondt? Og hva var det egentlig norske filmer handlet om, i 2016?

Noen svar vil kanskje stige til overflaten torsdag 23. mars – hold av datoen! – når Filmkritikerprisen deles ut av Norsk filmkritikerlag, og en panelsamtale om det norske filmåret 2016 arrangeres av Montages og Filmkritikerlaget. I tillegg til dette lanserer vi samme kveld Montages’ nye bokutgivelse, Analysen – Norsk film 2016.

Det er fjerde året på rad at Filmkritikerlaget og Montages samarbeider om dette arrangementet, der det norske filmåret – i lys av Filmkritikerprisen – både blir feiret, undersøkt og grundig diskutert. Panelsamtalen er åpen for alle, og arrangeres i år for første gang i salen på Kunstnernes Hus Kino, som er hovedstadens nye møtested for filmkultur.

Bokutgivelsen «Analysen – Norsk film 2016»

Dørene åpner kl. 18.30, først for presentasjon og lansering av Analysen – Norsk film 2016, og deretter starter panelsamtalen kl. 19.00, som vil vare en drøy time. Etter arrangementet vil det naturligvis legges til rette for at diskusjonene kan fortsette i uformelle samtaler og sosialt samvær utover kvelden, i baren på Kunstnernes Hus. Det hele blir altså en ypperlig anledning for alle våre lesere og lyttere til å delta i meningsutvekslingene om ny norsk film, og samtidig sikre seg den nye Analysen-boken til en meget gunstig lanseringspris (les mer om utgivelsen her).

Panelsamtalen vil som i tidligere utgaver kretse rundt de norske filmene fra fjoråret, og se nærmere på de store linjene, mønstre og tendenser i tematikk og estetikk, i tillegg til et særlig blikk på noen utvalgte filmer. Panelet som møtes til samtale torsdag 23. mars vil bestå av professor i filmvitenskap Anne Gjelsvik (NTNU), stipendiat i filmvitenskap Ingvild Bjerkeland (HiL) og Montages-redaktør Karsten Meinich.

Vel møtt! Arrangementet er gratis. Se også eventet på Facebook.