Vanessa Kirby i «The World to Come»

Trailer

Her er den første traileren til Mona Fastvolds The World to Come

Mona Fastvolds The World to Come, som var nominert til Gulløven i Venezia i 2020, er ventet å ha norsk kinopremiere i mars, og nå er filmens første trailer sluppet.

Det er ikke hverdagskost at en norsk regissør deltar i hovedkonkurransen i Venezia, så da Fastvolds film hadde verdenspremiere på Lido i september 2020 ble det behørig rapportert om og diskutert her på Montages – i en podkastepisode, et lengre intervju med Fastvold og i en festivalomtale, ført i pennen av den italienske kritikeren Tommaso Tocci, der verket blant annet beskrives slik:

Fastvold’s spin on the challenges of queer love makes the most of the palpable, soul-crushing sense of isolation the characters feel. By removing all signifiers of conventional society, The World to Come liberates these two women from taboo, giving their gradual and mutual attraction a refreshing quality of genuine discovery.

Foreståelig nok er det mange som har ventet i spenning på om Fastvolds film snart blir å se, for med unntak av festivalvisningene i Bergen i oktober har The World to Come blitt holdt på vent. Men nå er tiden omsider inne. Etter visninger på Sundance-festivalen (som avholdes digitalt i år) står den amerikanske kinopremieren 12. februar (VOD 2. mars) for tur, og distributøren Bleecker Street har i den anledning sluppet filmens trailer og plakat, som markerer første steg av lanseringen. (Og med tanke på Oscar-sesongen – ja, The World to Come har en egen For Your Consideration-side.)

I klippet nedenfor etableres både filmens romantiske intrige og de detaljerte periodeomgivelsene. Fortellingen utspiller seg på midten av 1800-tallet i et værhardt miljø på den amerikanske østkysten, der de to kvinnene i hvert sitt ekteskap – Katherine Waterston og Vanessa Kirby – forelsker seg i hverandre. The World to Come er Fastvolds andre spillefilm (hun regidebuterte med Søvngjengeren i 2014), men hun har også medvirket som manusforfatter på Brady Corbets spillefilmer The Childhood of a Leader (2015) og Vox Lux (2018).

Se traileren nedenfor, og følg med på Filmwebs kinopremiereoversikt for når distributør SF Norge setter sin endelige dato for norgespremieren.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>