Her er den første traileren til Mona Fastvolds The World to Come

Mona Fastvolds The World to Come, som var nominert til Gulløven i Venezia i 2020, er ventet å ha norsk kinopremiere i mars, og nå er filmens første trailer sluppet.

Det er ikke hverdagskost at en norsk regissør deltar i hovedkonkurransen i Venezia, så da Fastvolds film hadde verdenspremiere på Lido i september 2020 ble det behørig rapportert om og diskutert her på Montages – i en podkastepisode, et lengre intervju med Fastvold og i en festivalomtale, ført i pennen av den italienske kritikeren Tommaso Tocci, der verket blant annet beskrives slik:

Fastvold’s spin on the challenges of queer love makes the most of the palpable, soul-crushing sense of isolation the characters feel. By removing all signifiers of conventional society, The World to Come liberates these two women from taboo, giving their gradual and mutual attraction a refreshing quality of genuine discovery.

Foreståelig nok er det mange som har ventet i spenning på om Fastvolds film snart blir å se, for med unntak av festivalvisningene i Bergen i oktober har The World to Come blitt holdt på vent. Men nå er tiden omsider inne. Etter visninger på Sundance-festivalen (som avholdes digitalt i år) står den amerikanske kinopremieren 12. februar (VOD 2. mars) for tur, og distributøren Bleecker Street har i den anledning sluppet filmens trailer og plakat, som markerer første steg av lanseringen. (Og med tanke på Oscar-sesongen – ja, The World to Come har en egen For Your Consideration-side.)

I klippet nedenfor etableres både filmens romantiske intrige og de detaljerte periodeomgivelsene. Fortellingen utspiller seg på midten av 1800-tallet i et værhardt miljø på den amerikanske østkysten, der de to kvinnene i hvert sitt ekteskap – Katherine Waterston og Vanessa Kirby – forelsker seg i hverandre. The World to Come er Fastvolds andre spillefilm (hun regidebuterte med Søvngjengeren i 2014), men hun har også medvirket som manusforfatter på Brady Corbets spillefilmer The Childhood of a Leader (2015) og Vox Lux (2018).

Se traileren nedenfor, og følg med på Filmwebs kinopremiereoversikt for når distributør SF Norge setter sin endelige dato for norgespremieren.