Hans Petter Molands actionkomedie Kraftidioten til hovedkonkurransen i Berlin

Berlinalen er alt annet enn ukjent terreng for Hans Petter Moland, som tidligere har deltatt i hovedprogrammet med både The Beautiful Country og En ganske snill mann. Sistnevnte stakk av med Berliner Morgenposts publikumspris. Nå vender den norske regissøren tilbake til storsalen Berlinale Palast med actionkomedien Kraftidioten

Kraftidioten er skrevet av ingen ringere enn den prisbelønte danske manusforfatteren Kim Fupz Aakeson, som også sto bak manuset til En ganske snill mann, og handlingen lyder som følger:

Filmen handler om Nils (Stellan Skarsgård) som kjører snøplog og lever et bekymringsløst liv i en forblåst fjellandsby. Hans sønns plutselige død fører ham inn i et narkotikaoppgjør mellom norsk og serbisk mafia. I denne verdenen er han en nybegynner – bevæpnet med tunge maskiner og nybegynnerflaks.

På rollelisten finner vi blant andre Jakob Oftebro, Bruno Ganz, Stellan Skarsgård, Pål Sverre Hagen, Anders Baasmo Christiansen, Atle Antonsen, Jon Øigarden, Hildegun Riise, Kåre Conradi, Gard B. Eidsvold, Kristoffer Hivju, Leo Ajkic, Stig Henrik Hoff og Arthur Berning.

Det sies at alle gode ting er tre, så vi kan bare håpe på at Moland tar med seg en av de gjeveste prisene hjem denne gangen. Kraftidioten får norsk kinopremiere 21. februar.

Se den ferske traileren her: