Guillermo Del Toro ønsker Charlie Kaufman som manusforfatter til Slaughterhouse-Five

Guillermo Del Toro har alltid mange baller i lufta. 2. august får hans vanvittige blockbuster-prosjekt Pacific Rim norsk kinopremiere, og kort tid etter starter han på en fjernsynsadapsjon av sin egen roman The Strain (første del i en apokalyptisk vampyrtrilogi).

I tillegg til en rekke andre spillefilmprosjekter som venter på nyåret, jobber han så smått med forberedelsene til en filmatisering av Kurt Vonneguts satiriske verdenskrigsroman Slaughterhouse-Five. Her ønsker han seg selveste Charlie Kaufman som manusforfatter.

Filmatiseringen av Slaughterhouse-Five vil være en del av en firefilms-avtale Del Toro har inngått med Universal, og i et intervju med The Daily Telegraph kom det frem at regissøren har hatt en god tone med Kaufman om prosjektet: ”Charlie [Kaufman] and I talked for about an hour-and-a-half and came up with a perfect way of doing the book.”

Universal ser på sin side ut til å legge en demper på prosjektet. De ønsker ikke å satse på Slaughterhouse-Five før Del Toro sier at den vil bli hans neste film, mens Del Toro svarer med at han ikke vil dedikere seg til et prosjekt før han har et manus: ”The studio will make it when it’s my next movie, but how can I commit to it being my next movie until there’s a screenplay?”

Et samarbeid mellom Del Toro og Kaufman ville vært høyst interessant, men Kaufman er ikke billig å ansette. Da gjenstår det å se hva Universal velger å gjøre. Man må heller ikke glemme sannsynligheten for en oppfølger til Pacific Rim om den går godt på kino.