Guillermo del Toro går bananas i ny trailer for monsterfilmen Pacific Rim

Warner Bros. har sluppet en ny trailer til sommerens store monsterfilm, Pacific Rim, og om robotene og monstrene var bråkete i tidligere klipp, går de her til 11 på skalaen – og forbi.

Så føler kanskje regissør Guillermo del Toro (Pans labyrint) nå at tiden er inne for å buldre litt ekstra fra seg. Til tross for høy aktivitet på et dusin filmer (og TV-serier) av gangen, har faktisk ikke Del Toro laget en spillefilm som regissør siden Hellboy 2: Golden Army i 2008. Mange av årene siden da har riktignok gått med til forberedelser på Hobbiten, som han så måtte trekke seg fra, men det kan likevel virke som at Del Toro har det med å spre sin kreative energi over litt for mange prosjekter.

Uansett: Del Toro er nå tilbake og Pacific Rim er klar for norske kinoer 2. august. I denne ferske traileren spares det ikke på noen virkemidler; vi har en massiv, episk, effekttung og bråkete robotmonsterfilm i vente. Rent visuelt kan man se konturene av et neonglasert og regndynket filmatisk univers, som med godvilje kan minne om Blade Runner, innimellom de hyperaktive actionsekvensene og de voldsomme lydeffektene.

Men det er også en smule bekymringsfullt at Pacific Rim i alle korte og lengre trailere som er sluppet til nå fremdeles ikke presenterer noe særlig visjonært premiss; og en uvennlig innstilt stemme vil ikke være urimelig ved å beskrive det hele som et brautende stykke blockbuster som ligger tett på Transformers og andre endimensjonale sjangerbrødre som Hollywood har produsert det siste tiåret.

La oss likevel håpe at Guillermo del Toro har spart visuelt krutt og tematisk klokskap i fem år nettopp for å gjøre Pacific Rim til noe storartet og minneverdig. Sjekk den nye traileren her: