Cannes 2018

Gaspar Noés CLIMAX får norsk kinodistribusjon

Cannes 2018: Distributøren Another World Entertainment sikrer norsk kinolansering for Gaspar Noés mesterlige Sangria-mikstur CLIMAX.

«En dansegruppe. Vogue. Et show. Realness. En fest. Climax. Verdens skumleste bolle med sangria. Alt går til helvete.» Slik beskriver vi eksperimentet CLIMAX i vår podkast. Etter en heller traurig start på årets Cannes-festival, nærmest svevde vi i kinosalen under visningen av Gaspar Noés nye film, laget på kun få uker, nærmest som et stunt.

CLIMAX var av ubegripelige årsaker ikke invitert til å delta i hovedkonkurransen, men nøt godt av å nærmest «kuppe» sideseksjonen Quinzaine des réalisateurs, der den tok med seg den gjeveste prisen.

Det er ingen tvil om at CLIMAX – ved siden av Hirokazu Kore-edas Gullpalme-vinner – var Montages’ store favoritt under festivalen, og vi har derfor krysset alle fingre og tær for at denne blir å se på norske kinoer. Nå er ønsket innfridd, og Another World Entertainment kan glede seg over nok et Cannes-kupp (de har også kjøpt Gullpalme-vinneren Shoplifters).

Det er ennå ikke bestemt når CLIMAX får norsk kinopremiere, men vi antar at filmen kan bli aktuell for festivalen Oslo Fusion allerede i høst.

*

Årets feteste soundtrack?

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 1 kommentar

  1. Guggen Ottesen sier:

    Finnes det noen fullstendig liste over filmene fra årets Cannes som har blitt sikret norsk distribusjon?

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>